
בלשי יחידת 'דרור' של שירות בתי הסוהר הביאו למעצרם של שני חשודים שניסו להחדיר סמים לתוך כלא "אשל" בבאר שבע.
במהלך החודשים האחרונים הופעל סוכן ביחידת 'דרור' של חטיבת המודיעין בשב״ס בקרב אסירים פליליים באחד מבתי הסוהר במחוז דרום. במהלך הפעלתו הצליח הסוכן להביא להפללתם של שני חשודים, אזרח ואסיר, בדבר כוונתם להחדיר כמות גדולה של סמים לבית הסוהר תוך מתן שוחד לסוכן. לאחר מעקב ואיסוף ראיות, נקבעה היום (21.5.20) פגישה בעיר אשקלון בין הסוכן לבין בלדר שהגיע רכוב על אופנוע. במהלך המפגש התבצעה עסקת סמים בה נמסרו לסוכן סמים מסוגים שונים החשודים כקריסטל וחשיש, וכן אלפי שקלים במזומן. החומרים החשודים הועבר לבדיקה במעבדה על מנת לקבל חוות דעת סופית ביחס לסוג וכמות הסמים. לאחר ביצוע העסקה נעצר הבלדר והאסיר המעורב להמשך חקירה בתחנת משטרת אשקלון. האסיר מרצה מאסר בתיק הצתה ושוד לאחר שנשפט לתקופה של כארבע שנים, בעוד האזרח החשוד הוא תושב בית שמש.
החשודים הם: האסיר סולומון טקלו (29) מאשדוד המוכר מעבירות סמים ורכוש והבלדר לידור מרקו שוקר (21) מבית שמש, המוכר מעבירות אלימות וסמים. השניים חשודים, כל אחד על פי חלקו, בעבירות של סחר בסמים, תיווך בעסקי סמים, החזקת סמים, קשירת קשר לפשע ומתן שוחד.
עו"ד ליאור רונן, המייצג החשוד, טען במהלך הדיון בבית משפט השלום באשדוד כי מרשו עובד בהובלות ועקב המצב הכלכלי שבו שרוי נענה לבקשה של אדם אחר שביקש ממנו להעביר דבר מה ממקום למקום מבלי שידע את תוכן השקית.
בדיון בעניינו של האסיר, שאל סנגורו עו"ד דוד כץ האם ישנם מעורבים נוספים. לכך השיב נציג המשטרה בחיוב ואמר כי הם טרם נחקרו.
בתום הדיון, השופט עידו כפכפי קבע כי קיים חשד סביר והאריך את מעצרו של שוקר עד 26 במאי, בעוד מעצרו של טקלו הוארך עד 27 במאי.

עדכון (27.5.20)
בית משפט השלום באשקלון האריך את מעצרם של שני החשודים, המיוצגים על ידי עורכי הדין דוד כץ וקובי בן שעיה, עד 31 במאי.









