
ערב ראש השנה, המחלקה לחקירות שוטרים שחררה למעצרי בית את שלושת קציני להב, שאחד מהם עודו בשירות פעיל ושניים פרשו לאחרונה.
השלושה חשודים במסירת מידע חסוי לגורמים מארגון הפשע מוסלי בתמורה לשוחד (21 ספטמבר).
שלושת אנשי המשטרה שוחררו ועל שמות שניים מהם עדיין מוטל איסור פרסום חרף החשד החמור – מעורבות בניהול ערוץ קשר בתשלום ביניהם לבין יוסי הורברג המקורב לאלי מוסלי.
לפי החשד, הורברג פעל יותר מפעם אחת על מנת לשרת אינטרסים של ארגון הפשע.
"כשיש לך ארגון פשיעה שמשחד שוטרים, זה הדבר החמור מכל", טען נציג המשטרה בדיון, קצין יאחב"ל פקד אייל כהן.
אלא שמח"ש, המופקדת על חקירת הקצינים, שחררה אותם למעצרי בית ב"מצוות" בית המשפט, שרמז לה לעשות כן לפני החג.
עו"ד מור ברכה, המייצג את הקצין המכהן שנשלח למעצר בית למשך 30 יום מסר בתגובה: "מרשי שוחרר היום בחזרה לחיק משפחתו ואנו שמחים ומברכים על כך. ככל שנידרש לכך בהמשך, נטען טענותינו".
מוסלי והורברג, לעומתם, הובאו להארכת מעצר שלישית ויעשו את ראש השנה בבית המעצר.
נציג יאחב"ל טען בבית המשפט כי מוסלי והורברג חשודים בשלב זה בשלוש פרשות סחיטה:
– המיליארדר, שבעניינו הם קנו מידע חסוי מהמשטרה.
– קבלן ידוע השוהה כעת בחו"ל ודרוש לחקירה.
– עורך דין מנוח מתחום הנדל"ן, שהסתבך לאחרונה בחובות בשוק האפור, ובחודש יולי שם קץ לחייו.

הורברג נגד המיליארדר
מירב הדיון עסק בעניינו של איש העסקים המיליארדר.
מסיכום הפרטים הידועים עד כה, בין הורברג, שהפעיל בעבר צ'יינג' במתחם הבורסה ליהלומים, לבין המיליארדר היתה התחשבנות כספית, שלפי המשטרה כללה גם הסכם בעניין יחסיהם העסקיים.
לפי החשד, הורברג דרש מהמיליארדר חוב כספי וסחט אותו, בין היתר באמצעות מידע מודיעיני שקנה מאנשי המשטרה.
מה הקשר של מוסלי? לפי טענת המשטרה אלי מוסלי ואחרים ניצבו מאחור והיו אמורים להתחלק עם הורברג בדמי סחיטת המיליארדר.
המשטרה טוענת, כי בחודש מרס השנה התקיימה פגישה בין ארבעה אנשים – מוסלי, הורברג ועוד שניים – שעניינה סחיטת המיליארדר.
השניים האחרים שהשתתפו בפגישה ושותפים לסחיטה לכאורה, מלבד מוסלי והורברג – לא נעצרו.
חוקרי המשטרה טענו היום, כי אחד החשודים לא אותר ולגבי השני "מתבצעות פעולות חקירה".
"קורבן הסחיטה", המיליארדר, לא שיתף פעולה עם המשטרה וסירב להתלונן. לכן המשטרה עצרה אותו עם פרוץ הפרשה אך לבקשת פרקליטו, עו"ד בעז בן צור, בית המשפט שחרר אותו וקבע כי "אין כל בסיס לחשד כי הכסף ניתן מהמילארדר להורברג ביוזמתו, כאשר מנגד עומדת טענה ממשית על כך שהוא היה נתון לסחיטה".
עד היום, חוקרי המשטרה לא עימתו בין המיליארדר לבין הורברג החשוד בסחיטתו – מה שמעלה ספק לגבי מידת ההתקדמות החקירה בפרשה.

העורך דין שהסתבך בשוק האפור
כאמור, מדיוני המעצרים עלה כי למוסלי והורברג מיוחסים עוד שני אירועי סחיטה, וגם בעניינים אלה החקירה עדיין לא הגיעה לממצאים ממשיים, והיא רחוקה ממיצוי.
כאמור באחד מהם, הנסחט על פי החשד הוא קבלן מוכר אשר נמצא כעת בחו"ל ולא נגבתה גרסתו עד עתה.
פרשה נוספת שנחקרת היא חשד לסחיטתו של עו"ד א"ו מרמת גן אשר שם קץ לחייו ביולי האחרון.
ידוע כי העורך דין היה שקוע בחובות לגורמים בשוק האפור.
ל"פוסטה" נודע, כי חודשיים בלבד לפני שהוא שם קץ לחייו בחודש יולי, הוא הגיש תצהיר בעקבות תביעה על סך שני מיליון שקל שהגיש נגדו איש העסקים ש"ק מתל אביב, בטענה לרשלנות.
התובע טען, כי העורך דין המנוח שימש כנאמן בעסקה בה התובע מסר לו צ'קים בגובה שני מיליון שקל, זאת במסגרת הסכם הלוואה לבעלי קבוצת נדל"ן גדולה שניהלה פרויקטים להתחדשות עירונית בתל אביב ובקריית אונו.
לטענת התובע, העורך דין המנוח מעל בתפקידו כנאמן והעביר את הצ'קים לבעלי חברת הנדל"ן מבלי שקיבל בטוחות, וכאשר החברה קרסה ונכנסה לכינוס נכסים התובע מצא את עצמו עם השקעה של 2.2 מיליון שקל שירדה לטימיון.
בתצהיר שמסר העורך דין הנתבע לבית המשפט בו הוא כתב: "גם אני אחד מנפגעי (בעל קבוצת הנדל"ן). כתוצאה מפעולותיו נגרמו לי נזקים כלכליים, ועוד יותר מכך התרסקות בריאותית ונפשית שקשה לתאר".
העורך דין המנוח טען בתצהיר, כי התובע ש"ק ערך עסקאות פיננסיות עם בעלי חברת הנדל"ן שקרסה, בהן היה אמור להשיג רווח של 100 אחוזים.
לטענתו, בתצהיר, הצ'קים בגובה שני מיליון שקל לא הופקדו אצלו בנאמנות. "עובדה שהיו פעמים בהם התובע העביר לבעל החברה צ'קים באמצעותי – כשליח למסירה – לא הפכה אותי ולא הייתי נאמן… אני לא שכנעתי את התובע למסור צ'קים פתוחים, ואף אחד לא מנע ממנו לבטל את הצ'קים שמסר לבעל החברה בטענה של הפרת הסכם… התובע ראה בי כיס עמוק לתבוע את ההפסדים שנגרמו לו בעסקאות", כתב העורך דין מספר שבועות לפני שהוא שם קץ לחייו.
העורך דין המנוח טען בתצהיר, כי התובע "משים עצמו כשה תמים שכביכול ביקש לרכוש דירה ונפל בפח כתוצאה מיעוץ משפטי… התובע אינו תמים כלל ועיקר, אלא אדם שעשה עסקאות של החלפת צ'קים למטרות עלומות ונתן הלוואות בריבית".
עוד טען המנוח בתצהיר, כי התובע עשה עסקאות החלפת צ'קים שנוכו בצ'יינג'ים באזור המרכז, בין היתר עם איש שוק אפור ידוע מרמת גן.
נציגי המשטרה בדיון הארכת המעצר לא מסרו פרטים בדיון אודות החשד לסחיטה שמיוחס למוסלי והורברג כנגד העורך דין המנוח, והאם הם מעורבים באותו אירוע.
עם זאת, במסגרת החקירות מוטחות בחשודים הקלטות מהאזנות סתר שונות.
יתכן שהמקור של חלק מהשיחות הוא בהאזנות נפח – מכשיר הקלטה שהוטמן אצל מקורבת לחשוד המרכזי הורברג.
בכל מקרה, נכון לעכשיו אין שיחות ישירות בין מוסלי לבין מי מאלה שהמשטרה מגדירה כ"נסחטים".
הבסיס לקשירתו של מוסלי הוא הטענה, שדרושה הוכחה, כי הורברג הוא שליחו וידו הארוכה של מוסלי בכל עניין.
"אני טעון מאד"
עורכי הדין דורון נוי ושחר חצרוני ממשרד נוי סננס שפרלינג חצרוני אמרו כי תמוה שמשחררים קציני משטרה בלהב החשודים בעבירות חמורות, "מקבלי השוחד לכאורה הולכים הביתה", ומשאירים במעצר את מוסלי והורברג.
לגבי אירועי הסחיטה, טענו הסנגורים, כי נציגי המשטרה עצמם אישרו שהמעורבים מרכזיים לא נעצרו ולא נחקרו כלל.
לגבי איש העסקים המיליארדר אמרו הסנגורים, כי לא מובן מה העבירה, מה הדרישה ומה האיום המיוחס למרשיהם, "לא הוטח בדל ראיה כי איימו כדי לקבל כספים".
הסנגורים טענו, כי אין ראיות ומוסלי נחקר רק שלוש פעמים במהלך 11 ימי מעצר.
לדבריהם "המיליארדר נעצר רק כי לא היה מוכן להתלונן על סחיטה שלא היתה, ובכלל לאיש העסקים הזה יש סכסוך עסקי אחר מלבד ההסכם בינו לבין הורברג.
לגבי החשד לסחיטת העורך דין המנוח, גם בעניין זה טענה ההגנה כי לא הוצגה התקדמות או ראיה.
מוסלי עצמו אמר לשופט: "לא סחטתי ולא שיחדתי אף אחד… שיביאו אדם אחד שיגיד שסחטתי אותו. הם ממציאים. השמות שאתם מזכירים בראשי תיבות אלו חברים שלי. אני לא סוחט את החברים שלי. אני בן 51. אני לא צריך להיות במקום הזה. אני טעון מאוד".
גם הורברג פנה לשופט: "אין כאן שוחד ולא סחיטה באיומים. החוקרים אמרו לי מהיום הראשון של המעצר שלא אהיה בתפילות ראש השנה".
החשוד טען, כי המשטרה ושב"ס שמו פס על הוראות שבית משפט נתן בדיון קודם – להכניס לו תפילין ולאפשר לו להתפלל במניין.
נציג המשטרה, מנגד, הציג מכתב השלמות מהפרקליט המלווה את החקירה, טען כי "המשטרה עובדת גם בחג" וביקש 10 ימי מעצר נוספים.
השופט גד ארנברג אמר, כי אילו היו רק חשדות לשוחד – היה שוקל את שחרורם כבר עתה כמו השוטרים, אך בשל החשד לסחיטות שונות אישר עוד ארבעה ימי מעצר למוסלי והורברג עד 25 ספטמבר (יום חמישי).
השופט כתב: "בתקווה שעד מועד זה יסתיימו כל פעולות החקירה שאינן מאפשרות שחרור".
השופט הורה לספק לחשודים את כל צרכי החג – ובמיוחד להורברג הדתי: "יש לאפשר למשיב לקיים את מצוות הדת הקשורות בראש השנה, תפילות במניין ושמיעת תקיעת שופר. ככל שהחלטות קודמות שניתנו בענין לא קוימו, יינתן הסבר מדוע הם לא קוימו".
השופט הורה לאפשר גם למוסלי לערוך שיחת טלפון מבוקרת לצורך איחולי שנה טובה.













