מדוע עיריית תל-אביב משנה את השם של שכונת היוקרה פארק צמרת

שתף כתבה עם חברים

בוועדת השמות החליטו כבר לשנות את השם של "צמרות איילון" ל"פארק צמרת", אך תושבי היוקרה התנגדו בטענה משתי סיבות: אי התאמה לאופי האורבני, והדמיון הרב מדי לשכונה אחרת בעיר

מה יהיה השם החדש של שכונת היוקרה (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90)

בחודש אוגוסט, בעיריית תל אביב יפו קיבלו החלטה לשנות את שמה של שכונת היוקרה "צמרות איילון" ל"פארק צמרת". ההחלטה על השם החדש התקבלה במועצת העירייה פה אחד, לאחר המלצת ועדת השמות העירונית.

מדובר באחת השכונות העשירות בישראל, המאכלסת בין היתר את מגדלי יו. אם הולכים אחורה לשנת 2019, הרי שאז פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה סקר ממנו עולה כי במסגרת המדד החברתי כלכלי מדובר אף בשכונה העשירה בישראל.

כאמור, ההחלטה על שינוי השם התקבלה כבר, אלא שאז התברר שבוועד השכונה כועסים. הסיבה: השם החדש מעלה קונוטציות של מרחבים פתוחים המשמשים לפנאי ובילוי.

בנימוקים שהוגשו לוועדת השמות על מנת לגרום לה לחזור בה מההחלטה, נכתב עוד: "אין מדובר במונח המתאים לשמש כשמה של שכונת מגורים אורבנית. בנוסף לכך, קיימת בעיר שכונה בשם 'שיכון צמרת' – שם בעל דמיון רב לשם 'פארק צמרת' ועלול לגרום לבלבול".

בישיבת מועצת העירייה שהתקיימה בתחילת החודש הוחלט להיענות לבקשת התושבים ולבטל את השינוי. עדיין, בעירייה רוצים לקבוע שם חדש, אולם הוא יהיה כזה ש"הולם את רוח השכונה", כך לפי פרוטוקול הישיבה.

הוועדה ממליצה שלא לשנות את שם השכונה ל"פארק צמרת" (כפי שנקבע באוגוסט 2024) אך סבורה כי "יש לבחון בחיוב את שינוי השם תוך בחינת שמות אחרים אשר יוכלו לייצג בצורה הולמת את רוח השכונה ומאפייניה".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *