
גם שליח שמבצע "העברה" של סמים משלם את המחיר המשפטי. כך היה במקרה של סרגיי טרוס (27) מחיפה, שהיה חלק ממערך המכירה ברשת שכונתה "טלגראס חיפה". הוא תועד על בשלושה מקרים שונים כאיש שסיפק בפועל קנאביס ו-MDMA לסוכן סמוי, אשר הופעל על ידי המשטרה במשך 10 חודשים, החל ממאי 2017, ותיעד עסקאות שבוצעו דרך האפליקציה המוכרת.
טרוס הודה והורשע במסגרת הסדר טיעון בסיוע לסחר בסמים וכן בסחר בסמים. הוא הסביר בבית המשפט כי פעל מתוך מצוקה כלכלית קשה. בפרקליטות דרשו להחמיר איתו ולהטיל עליו שנה מאסר, אך מנגד סנגורו, עו"ד רונן חליוה, הזכיר כי מדובר בנאשם ללא עבר פלילי משמעותי. הסנגור הוסיף כי כל העבירות שיוחסו לצעיר התרחשו במשך חודש בלבד.
השופט זיו אריאלי מבית משפט השלום בחיפה ציין בגזר הדין כי הנאשם היה חלק מרשת של סחר בסמים, והוסיף כי בשני מקרים הגיע למקומות המפגש להעביר את הסמים לסוכן וקיבל את התמורה הכספית לידיו. עם זאת השופט ציין כי "מדובר במספר מועט יחסית של פעמים בהם טימא את ידיו בסמים… יש לתת את הדעת גם לסוג הסם ולכמויות שאינן גבוהות באופן מיוחד".

השופט אריאלי הטיל על טרוס חמישה חודשי עבודות שירות שירוצו בעמותת חסד בחיפה, חמישה חודשי מאסר על תנאי, קנס בסך 1,500 שקל, חמישה חודשי שלילת רישיון נהיגה, וחילוט 7,566 שקל במזומן שנמצאו על גופו בעת שנעצר.









