ת"א: נהג שדרס קשיש במעבר חציה נאשם בגרימת מוות ברשלנות

שתף כתבה עם חברים

כתב האישום הוגש שלוש שנים לאחר התאונה. הפרקליטות מסבירה: "המתנו לחוות דעת של המכון לרפואה משפטית, בנוגע לקשר הסיבתי בין גורם התאונה למותו של הולך הרגל". הנאשם: "התאונה היתה בלתי נמנעת"

רכבו של הנאשם לאחר התאונה (צילום: אלירן אביטל, תיעוד מבצעי מד"א)

תושב תל אביב (66) שדרס למוות הולך רגל בחודש אוקטובר 2016, חזר לנהוג בכבישי ישראל זמן קצר לאחר התאונה, עם סיום הפסילה המנהלית שהוטלה עליו, ורק בשבוע החולף התבשר כי הוחלט להגיש נגדו כתב אישום על גרימת מוות ברשלנות.

לפי כתב האישום נגד הנהג, הוא נסע ברכבו בשדרות העצמאות בבת ים לכיוון הצומת עם רחוב צה"ל. למרות תמרורים שהורו לנהגים להאט והתריעו בפני מעבר חציה, נטען כי הנהג לא עשה כן. באותה העת הגיע אל הצומת אדוארד צ'ובר (79) והחל לחצות במעבר חציה. משהגיע הנאשם עם רכבו למעבר, הוא לא הבחין בהולך הרגל, המשיך בנסיעה רציפה ופגע בו עם חזית הרכב. כתוצאה מהפגיעה הוטל הולך הרגל על מכסה המנוע של הרכב, תוך שראשו פגע בשמשת הרכב וניפצה. מיד לאחר מכן הוטל אל שפת הכביש. לאחר מכן פונה לבית החולים שיבא כשהוא מורדם ומונשם, תוך שהוא סובל מפגיעת ראש. למרבה הצער, כארבעה חודשים לאחר התאונה הוא נפטר. כתב האישום הוגש לבית משפט לענייני תעבורה בתל אביב.

הנאשם שטוען לחפותו אמר לאתר "פוסטה" כי מדובר בתאונה בלתי נמנעת: "הולך הרגל חצה את הכביש מצד ימין, בזמן שנסעתי אחרי רכב אחר. הולך הרגל חצה את הכביש בין הרכב שלי לרכב אחר, בזמן שנסעתי בצורה איטית ואז התרחשה התאונה. כשבוחן התאונה של המשטרה עשה את השחזור, הוא נסע יחד איתי ברכב. באותו הזמן הכביש היה ריק ולא היו רכבים אחרים בכביש, לכן השבתי לו שאני רואה את הולך הרגל. בזמן התאונה הסיטואציה היתה שונה לגמרי".

מהפרקליטות נמסר בתגובה: "התיק התקבל בפרקליטות ביוני 2017. העיכוב בקבלת ההחלטה בתיק נבע מהמתנה לחוות דעת של המכון לרפואה משפטית, בנוגע לקשר הסיבתי בין גורם התאונה לבין מותו של המנוח. עם הגעתה של חוות הדעת בינואר 2020, אשר קבעה את הקשר הסיבתי בין השניים, הוחלט להגיש את כתב האישום".

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *