
בערב חג סוכות השני (יום ראשון 20 אוקטובר) התקיים בנצרת מפגש של בכירי משטרת ישראל עם כמה עשרות נבחרי ציבור מהמגזר הערבי. נסיון נוסף לחזק את ההידברות במסגרת תוכנית שהמשטרה מובילה בימים אלה למניעה ואכיפה של האלימות והפשיעה בחברה הערבית.
מצד המשטרה נכחו ראש אגף חקירות ומודיעין, ניצב גדי סיסו; ראש מנהלת המגזר הערבי, ניצב ג'מאל חכרוש; מפקד מחוז מרכז ניצב עמי אשד ומפקד מחוז חוף, ניצב פרץ עמר.
את המגזר הערבי ייצגו ח"כ מנסור עבאס מהרשימה המשותפת; שייח כאמל ריאן, יו"ר מרכז אמאן למלחמה באלימות בחברה הערבית; עו"ד יונס מודר, יו"ר מועצת הרשויות ערביות, וראשי רשויות שונים מכל רחבי הארץ.
ראש אח"מ, סיסו, סקר את את נתוני הפשיעה ודרכי הטיפול הנוכחיים אל מול האתגרים המשותפים, והעלה לדיון לדיון משותף את הדילמות הבוערות של המשטרה בינהן העלאת רמת הדיווח של הציבור ונורמות הציות לחוק.
שייח כאמל ריאן מסר ל"פוסטה", כי המפגש נערך "באיחור של 15 שנים אלא שקיומו היה חשוב לשני הצדדים בעת הזו. היה מפגש מאוד חשוב ופורה, שני הצדדים דיברו בשקיפות מלאה, וכל צד הציג את הציפיות ואת הביקורת שלו על הצד השני", אמר שייח ריאן.

"האלימות והפשיעה עלתה השנה ב-63 אחוז לעומת התקופה המקבילה אשתקד. האחריות הציבורית מחייבת את המשטרה לפעול בנחישות ובמלוא הכוח למיגור התופעה. לציבור הערבי יש ציפיות מהמשטרה, הוא מחכה לראות תוצאות בשטח, אבל אנחנו לא מתעלמים, הדרישות הן משני הצדדים".
ח"כ עבאס היה פחות אופטימי, למרות הסיכום החיובי במפגש של ראשי הרשימה, איימן עודה ואחמד טיבי, עם השר לבטחון פנים גלעד ארדן. ח"כ עבאס הסביר כי מדובר במפגש אחד בסדרה של מפגשים שנועדו להציג את דרישות המגזר ולעקוב מקרוב אחר הפעילות המשטרתית. "נכון לעכשיו המאמץ המשטרתי לא מניב תוצאות, הוא לא האט את קצב אירועי הפשיעה. כדי להחזיר את הביטחון האישי ולטפל בגורמים עברייניים נדרשת מדיניות חדשה ותוכנית ממשלתית מקיפה, לצד פעילות משטרתית אינטנסיבית ואפקטיבית".
המפגש לא מונע את המשך פעילות המחאה עליה החליטה עליהם ועדת המעקב העליונה של הציבור הערבי. היום ב-17:00 (שלישי, 22 אוקטובר) אמורה להתקיים עצרת מול מטה מחוז צפון של המשטרה בנצרת, ולקראתה הוכנו 75 ארונות קבורה, כמות הנרצחים מתחילת השנה. המוחים ירימו ויובילו את הארונות ביחד עם שילוט שהוכן מבעוד מועד.
במשטרה אומרים בהקשר זה כי "אנחנו מוכנים וערוכים לכל תרחיש".









