
שלומי ניאמצ'יק, שעצור עד תום ההליכים בכלא רימונים כאחד מנאשמי פרשה 1131, הגיש עתירה בהולה לבית המשפט בבקשה להורות לשירות בתי הסוהר לספק לו ליווי ישיר בנסיעותיו ממתקן הכליאה לדיונים בבית המשפט, שכן הסעתו ב"דרך הרגילה" מהווה לדבריו סיכון ממשי לחייו.
ניאמצ'יק, עצור מזה כשלוש שנים, ושוהה כעת בתנאי הפרדה לשם שמירה על חייו שלו או של אסירים אחרים, כך נטען בעבר בבקשת המדינה להמשך החזקתו בהפרדת יחיד. כמו כן, הוא מוגדר בסיווג מיוחד כאסיר שמחייבת לגביו נקיטת נהלי ביטחון ייחודיים.
בסוף יוני הועבר ניאמצ'יק מכלא איילון לכלא רימונים. עתירתו לביטול העברתו, שהוגשה ביולי, נדחתה על ידי בית המשפט, אך בהחלטה ביקש השופט עידו דרויאן גמליאל לבחון אפשרות של השוואת תנאיו של ניאמצ'יק לאלה של מוטי חסין, כלומר לבד בפוסטה וללא תחנות ביניים. תזכורת: בימים אלו ניאמצ'יק מנהל הליך משפטי במסגרת הפרשה הסבוכה, ובתום פגרת בתי המשפט ימשך הליך ההוכחות בפרשה ושמיעת עדותו של עד המדינה השני. הדיונים צפויים להתקיים שלוש פעמים בשבוע מהבוקר ועד הערב.
על פי העתירה, שהוגשה על ידי עו"ד רוית מוחבר לבית המשפט המחוזי מרכז בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים, ניאמצ'יק "אינו נלקח בליווי מיוחד וישיר מכותלי בית המעצר לבית המשפט, אלא שוהה ברכב 'פוסטה' במשך שעות ארוכות ובמעברים, כאשר קיימת גישה שלו לאסירים/עצורים אחרים, וגישה של אחרים אליו, במיוחד בחזרתו מבית המשפט".
חלקה הראשון של העתירה עוסק באופן ליוויו של ניאמצ'יק ממתן הכליאה ועד להגעתו לבית המשפט, ומצביע על תנאים לא אנושיים ובלתי סבירים. חלקה השני של העתירה מפרט את אופן ליוויו של ניאמצ'יק מבית המשפט ועד לכלא רימונים, ולטענתו מדגיש את הסיכון הממשי לחייו ולשלומו מאופן ליווי זה.
המסע מהכלא אל בית המשפט
על פי הנטען בתביעה, לצורך הגעתו לדיוני בית המשפט המחוזחי בתל אביב, מאחר שהוא שוהה בתנאי הפרדת יחיד, ניאמצ'יק "יוצא בשעה 02:00 לפנות בוקר ממתקן הכליאה ברימונים, ומגיע בשעה 04:00 לכלא איילון, שם שוהה עד השעה 06:00, כאשר הוא מצוי ברכב 'פוסטה' ולא בתא, בעודו כבול בידיו וברגליו, וזאת עד להגעת יחידת נחשון, נכתב בתביעה. "הוא ממשיך לשהות ב'פוסטה' עד להבאתו למרתף המעצר בבית המשפט, שם לראשונה הוא משוחרר מהאזיקים ומקבל מנת אוכל".

למעשה, נטען בתביעה, החל משתיים בלילה ועד לשמונה וחצי בוקר, במשך למעלה משש שעות, שוהה ניאמצ'יק ב'פוסטה' כבול בידיו וברגליו, ללא יכולת להתפנות או לאכול. התוצאה, כך נטען, "העותר מגיע לדיון מותש ועייף, שעה שנדרש למיקוד וריכוז".
המסע בחזרה לכלא רימונים
חלק זה בעתירה מתחיל בציון כי "המשך מסעו של העותר חזרה לכותלי הכלא, כרוך בסיכון ממשי לחייו". ניאמצ'יק טוען כי "חזרתו מבית המשפט כרוכה גם היא במסע התשה בלתי סביר ומסכת ייסורים לא אנושית, כאשר חזרתו לא נעשית ישירות לכלא רימונים, אלא תחילה לכלא איילון, שם הוא ממתין למאסף כשהוא בתא מעברים, מוקף באסירים ועצורים בעלי גישה אליו, ולמעשה הם אלה אשר מגישים לו את מנת המזון".
על פי התביעה, מעבר לסיכון הגבוה לביטחונו של ניאמצ'יק, ונוכח החשש לחייו, הוא מסרב לקבל את מנת המזון המוגשת לו, כך שלמעשה אינו זוכה לאכול החל מהשעה שמונה בבוקר ועד חצות, אז הוא מגיע חזרה לכלא רימונים.
בתביעה מציינת עו"ד מוחבר כי מחוות דעת של המשטרה ב-1 ביולי, שהוגשה במסגרת בקשה להמשיך ולהחזיקו בהפרדת יחיד, עולה כי קיים "מידע המעיד על המשך סכסוכיו, ואף התעצמותם אל מול עבריינים בכירים, וכן מידע המצביע על המשך פעילות פלילית. ללא המשך הפרדתו, לא ניתן יהיה להגביל את צעדיו ואף להגן על שלום הציבור ושלומו של האסיר".

"העותר תוהה", אומרת עו"ד מוחבר, "כיצד מחד עומדת המדינה על רגליה האחוריות בכל בקשה להארכת הפרדה בעניינו, ומציגה מידעים רבים אשר לטענתה מצביעים בין היתר על חשש לשלומו, ומאידך נוהגת בזלזול רבתי לשלומו ולחייו". לטענת עו"ד מוחבר "מדובר בהתנהלות רשלנית של שב'ס, אשר יש בה לסכן את חייו של העותר, וכל זאת תוך אדישות משוועת למצב מסוכן זה". בנוסף, לטענתה "מדובר בתנאים קשים, מתישים ולא אנושיים, כאשר לא ברור מה תכליתם".
בתביעה גם נטען כי ניאמצ'יק נוטל חלק משמעותי בתיק המתנהל נגדו, כולל בחינת כל תוצרי האזנות הסתר וסיווגן (כ-2,000 שיחות), והסבר שלהן לעורכי דינו. "במצב דברים זה, לעותר אין כל יכולת אמיתית לנהל הגנתו כראוי, להתכונן דיונים העתידיים וזאת לאור הנסיעות ושעות ההמתנה הארוכות והבלתי סבירות", טוענת עו"ד מוחבר. "מדובר במצב אבסורדי ולא סביר בכל קנה מידה". לדבריה, הותרת המצב הקיים על כנו, פרט לסיכון לחייו של ניאמצ'יק, יסכל את האפשרות שלו לנהל הגנתו באופן ראוי, דווקא בשלב הקריטי בו ההליך נמצא.
משב"ס נצסר בתגובה: "שירות בתי הסוהר פועל בהתאם לפקודות ולנהלים ולפי הנחיות הביטחון הניתנות לכל אסיר, בהן גם נבחנות רמת מסוכנתו והאיומים עליו, באם ישנם. התייחסות לעניין עתירתו של האסיר דנן תועבר כמקובל לבית המשפט".










כשרצחתם אנשים בצוותא אתה אחיך ושותפכים…לא חשבתם על ההשלכות…ידענו שאתה בכיין.לא ידענו כמה !
תיהיו חזקים אחים שלי הכל שטויות,עוד מעט תשתחררו תבואו אלי לציייינג נעשה פרנסות סבבי באבי, לחיי הפשע.
שהסתובבתם כמו טווסים הכול היה טוב .היום קצת קשה בוכים כמו ילדות אם קוקיות .פשע ישראלי במיטבו
בדיוק ! תיהיה גבר גם לשלם על המעשים שלך
אביקו צודק בכיינים שחבל על הזמן
זה שהוא מבקש תנאים יותר טובים זה זכותו וזה לא אומר שהוא בוכה…כל אחד היה ממסה לבקש שיפור בתנאים אם זה אפשרי. חוץ מזה אם מה שכתוב נכון זה לא אנושי. העונש הוא המאסר אבל בזמן המאסר בן אדם לא צריך לסבול ככה
כן אבל מותר לו ולאחר שלו לרצוח כשרות ילדים ונערים צודק ימותק
אבירן לך תחפש שלומי ניאמציק אחד האנשים
לאביקו השם הבדוי!
גיבור מאחורי מקלדת לידיעתך עם אתה מדבר ומאשים אנשים אז לפחות תדע במה אתה מאשים אנשים כי בית המשפט המחוזי זיכה את שלומי בשני מקרי רצח למרות שהגישו ערער המדינה ולמרות! במסגרת הערער הוגשה בקשה לפתיחת התיק מחדש בעקבות עדות עד המדינה לאחר שבחן בית המשפט את חומרי החקירה של עד המדינה המליץ בית המשפט העליון לחזור בעצמם בכתב האישום! וכך הזיכוי נישאר חלוט!!!!!!!! אז יום טוב לך מתוק…
שאלוהים מעניש את הרשעים על המעשים הרעים שלהם הוא לא שוכח להעניש את "הצדיקים" שראו ושתקו . לפי דעתי כל מי שעוזר לרוצח דינו בית סוהר כי זה מעבר לחוקי המדינה זה החוק הגדול של אלוהים אל תרצח .
………..
כל הצער שגרמת לאנשים הפוסטות זה גן עדן לפני מה שתעבור בגיהנום
מר אביקו הילל היקר לא בכיין ולא כלום שומר על עצמו דואג לביטחון כמו שצריך
שיהיה גבר גם בפנים ולא יבכה ………!!
שיחקו אותה גברים מתחת לצל של יצחק אברגל.. תפסיק להיות ….. ותתמודד בלאט סוכה
הרבה אנשים ומשפחות …….. לקחתם להם את מה שהיה להם.. אמהות ואבים בכו בגללכם..בכו בגללך ואחיך י…… הדרך שלכם רק התחילה…
ואינשאללה ץירקבו בפנים..אתה והצאצאים לך לעוד 10 דורות קדימה…שתחיה ותיסבול עד שתמות..שתיראה איך שוברים לך המשפחה ואת החיים ושרק תוכל להסתכל מאיזה תא נידח מלא עכברים
הגלגל מסתובב …………!!!
……………………. הקיצר קבוצה שהתפוררה כפי שהיה צפויי
לא כואב הלב על ה…… הזה
חתיכת רשע הייתם רבים עם חלשים במועדונים דוקרים שוברים מה חשבת לעולם חוסן? תוריד את הכיפה אין לך חלק בעולם הזה ובעולם הבא …..
…………….. לא היה לכם רחמים. אני מאחל לך שכול החיים שלך תהיה בכלא ותסבול כי זה מקומך.פתאום מפחד מאזשים תהיה גבר תשפיל את עצמך תהיה גבר סמרטוט מאסר עולם בע"ה
הייתם גברים לעשות שיהיה לכם תחת לשלם בנוגע לנסיעות ולסיכסוכים שלך תתמודד שים טפט בפה
כל אחד היה מבקש הקלה בתנאים. אם אפשר להקל בתנאים למה לא לבקש??? זה לא אומר שהוא בכיין.
חוץ מזה עם עושים לו באמת מה שכתוב זה סיוט לא אנושי ששום בן אדם בעולם לא יכול לעמוד בשלושה ימים כאלה בשבוע
כול עניין הפשע הוא גיל שלב בחיים שאמור להיות זמני עד גיל התובנה מי שבאמת מצליח לעבור שלב זה בימנו הוא בר מזל כמוני בתי סוהר מוסדות ומוות או רצח זה מה שנישאר בסופו של יום כול שקל הולך היום אתה חזק מחר חלש היום בחור טוב מחר פותח ואם לא פותח אז פותחים עלייך ולך שב שנים בהפרדות חברה אפשר להבין את המישחק הפוזאי להגיד חבל על החיים שלי ומסבבי וליפרוש ליפני שמישהו שולך אותך למטר עשרים באדמה או למטר על שתיים בשמור בהצלחה לכולם