התיק נגד רועי יפרח ואח' בחשד לרצח מחבל כפות נסגר מחוסר אשמה

שתף כתבה עם חברים
רועי יפרח (בעיגול) בצילום לצד ראש הממשלה בגבול עזה, בתחילת המלחמה (רשתות חברתיות)

פרקליט המדינה עמית איסמן, הודיע כי ייגנז מחוסר אשמה תיק החקירה נגד רועי יפרח, סער אופיר, ישראל ביטון, עקיבא קאופמן וישראל פרץ, שנחקרו בחשד להריגת מחבל כפות ב-7 באוקטובר. זאת, בשל הסבירות הגבוהה שהודאותיהם במעשים היו הודאות שווא והתרברבויות בלבד.

בנובמבר 2023, במסגרת חקירתו של סער אופיר במח"ש בעניין אחר, טען אופיר שרועי יפרח הראה לו סרטון שבו הוא הוא נראה דוקר מחבל כפות בפניו עד להמתתו. ארבעה שופטים שונים הוציאו צווי חיפוש, לאחר שקבעו שהתשתית הראייתית מעלה חשד סביר לביצוע עבירת רצח. בחקירה הסמויה נאספו ראיות שחיזקו את החשד לכאורה לביצוע עבירות המתה של פלסטינים, שלא במהלך לחימה ולאחר שהסיכון שנשקף מהם נוטרל.

בין היתר, יפרח הודה במשטרה ובהודעות ווטסאפ ששלח לאחרים שהמית מחבלים שלא במסגרת לחימה, וגם אופיר הודה בהודעות ווטסאפ שהמית מחבלים לאחר שהתעלל בהם לכאורה מינית ופיזית. זאת, לאחר שהתנדבו להגיע לאזורי הלחימה ב-7 באוקטובר.
בית משפט השלום בתל אביב הוציא צו מעצר נגד יפרח, ביטון ואופיר, לאחר שקבע שישנו חשד סביר לביצוע עבירת רצח. בחקירותיהם הכחישו כל החשודים את החשד שהמיתו מחבל שלא נשקף ממנו סיכון. יפרח, ביטון, קאופמן ופרץ אישרו שב-7 באוקטובר קיבלו לידיהם מחבל אותו התבקשו למסור למשטרה, ומסרו את המחבל לכוחות הביטחון כשהוא חי.

כאמור, יפרח התוודה בהזדמנויות אחרות שהמית מחבל כפות. גופת המחבל אותרה, דמו נמצא ברכבו של יפרח ואותר סרטון שבו יפרח נראה מכה את המחבל בראשו. ואולם, ניתוח של מכלול תוצרי החקירה העלה שקיימת אפשרות ממשית שמדובר בהודאות שווא של יפרח, מתוך רצון להתרברב ולהתהדר בתרומה בהשתתפות במאמץ המלחמתי מעבר לתרומה שתרם בפועל.
בהודאות השונות של יפרח הוא סתר את עצמו באשר לאופן ההמתה – בירי, דקירות או גרירתו כשהוא קשור לרכב. חוות הדעת הפתולוגית של הגופה שללה את כל האפשרויות הללו.
כזכור, יפרח נדון ל-15 חודשי מאסר בעניין אחר, בגין החזקת נשק ואמל"ח צה"לי שלקח משדה הקרב בדרום.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *