שודד אחד נשלח ל-20 חודשים בכלא, השני ירצה עבודות שירות

שתף כתבה עם חברים

שני צעירים הורשעו יחד בשוד של שני שליחים, בהפרש של 24 שעות. הסיבה לפער העונשי: הצלחה מרשימה של אחד מהם בהליך השיקום, מול חוסר מחויבותו של האחר

משליח הפיצה הם שדדו בסך הכל 300 שקלים (אילוסטרציה)

שני צעירים בתחילת שנות העשרים הורשעו לאחרונה (15.4) בשתי עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע ושתי עבירות של שוד בנסיבות מחמירות. האחד נדון ל-20 חודשי מאסר, השני לתשעה חודשים אותם ירצה בעבודות שירות. הסיבה לפער העונשי. מחויבותו של האחד להליך השיקום, וחוסר מחויבות של האחר.

בנובמבר 2017, בהפרש של 24 שעות, שדדו הנאשמים שני שליחים באותה שיטה. במקרה הראשון הם רכשו כרטיס סים עליו שילמו מראש, השתמשו בנייד של שותף אחר לעבירות, שנשפט בנפרד, והזמינו פיצה לכתובת מסוימת בחולון.

כשהגיע השליח לא מצא את הכתובת, הוא חייג לנייד ממנו התקבלה ההזמנה, ואחד הצעירים ניגש אליו, הסביר לו שהכתובת שגויה והוביל אותו לאזור מבודד, שם חיכה הנאשם האחר. השניים איימו עליו בסכין ובשוקר חשמלי, וכך שדדו ממנו השניים 300 שקלים. באותה שיטה שדדו השניים למחרת שליח ממסעדת אגאדיר בראשון לציון, והפעם הסתכם שללם ב-470 שקלים.

עו"ד יוסי סקה, סנגורו של הנאשם הראשון הגיע להסדר טיעון עם התביעה לפיה הצעיר יודה ויורשע בעבירות, ויוטל עליו עונש של עשרים חודשי מאסר. ב-24 במאי 2018 קיבל שופט בית המשפט המחוזי ציון קפאח את ההסדר, וגזר על הנאשם 20 חודשים בפועל, 19 חודשי מאסר על תנאי, קנס של 1000 שקלים, ופיצוי של 2500 לכל אחד מהשליחים.

"אני קורא לרשויות שב'ס לשלב את הנאשם במסגרת שיקומית בתקופה שנותרה לו לריצוי", סיכם השופט קפאח, ולא סתם. הנאשם השני, מתברר, כבר החל בהליך שיקומי, ועד כה הטיפול מוכיח את עצמו. לפיכך דחה השופט קפאח את הטיעונים לעונש בעניינו.

עורך דין אליה של"ם

סנגורו של הצעיר, עורך דין אליה של"ם, הצליח לשכנע את הפרקליטות להצטרף אליו לבקשה לעונש מקל. מדובר בצעיר ללא עבר פלילי, הסביר, שעבר שיקום מוצלח ודרך מרשימה מאז ביצוע העבירה. עורך דין של"ם גייס את תסקיר המבחן שהעלה כי אכן הצעיר בדרך הנכונה לשיקום, הודה לתביעה על הגינותה, וביקש מבית המשפט להסתפק בעונש של תשעה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, קנס של 1000הפיצוי של 5000 שקלים לשני השליחים ומאסר על תנאי לשיקול דעתו של השופט.

גם השופט קפאח השתכנע במחויבות הנאשם להליך השיקום, קיבל את ההסדר, והטיל עליו כאמור עבודות שירות, 19 חודשי מאסר על תנאי, קנס על סך 1000 שקלים ופיצוי של 5000 שקלים. בנוסף, העמיד השופט את הנאשם תחת צו מבחן למשך שנתיים.

עורך דין של"ם: "מרשי נרתם בכל כוחו לגמילה מהסמים, וכל הגורמים החמיאו לו על השינוי העצום שערך בחייו. לכן, בין היתר, הצלחתי להביא את הפרקליטות להסכים לענישה הנחשבת קלה למי שהורשע בשוד. אני שמח שהפרקליטות העריכה את מאמציו של מרשי, והעדיפה את שיקומו על פני הכנסתו למאסר והמשך חשיפתו לפשע".
השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *