
בתום מרדף חוצה מחוזות, שנוהל על ידי בלשי ימ”ר לכיש של המחוז הדרומי, נעצרו בירושלים שלושה חשודים בחיסול של הצעיר אדם ביטון, סמוך לצומת יד מרדכי ושדרות, בכביש 34.
אמש (ד’ 26.2), התקבל דיווח על פיצוץ רכב סמוך לצומת יד מרדכי, בכביש 34.
כוחות משטרה והצלה שהגיעו למקום קבעו את מותו של נהג הרכב, המוכר למשטרה.
מחקירה ראשונית עלה כי האירוע התרחש על רקע סכסוך פלילי המתנהל בגזרת מחוז ת”א, בעיר חולון, בעוד שהקורבן שהה מאז פרוץ הסכסוך בגזרת מחוז דרום.
ב"פוסטה" פורסם כי לפי הערכות במשטרה, ובעולם התחתון, למנוח ביטון היה סכסוך פתוח עם משה אוקנין, אחד העבריינים המסוכנים בחולון, שבה פועלות כמה קבוצות פשיעה גדולות ומסוכנות ביותר.
לפני כחודשיים כבר היה ניסיון לפגוע בביטון באמצעות הטמנת מטען חבלה ברכבו בחניון באשקלון, המטען התגלה ונוטרל על ידי משטרת מרחב לכיש, וכבר אז סימנו שם את הסכסוך עם אוקנין, והודעה על כך נמסרה לאדם ביטון. האזהרה לא הועילה.
בהערכת מצב שקיים מפקד מחוז הדרום, ניצב חיים בובליל, ביחד עם מפקד מרחב לכיש, נצ”מ רועי ולדמן, הוחלט להטיל את החקירה של פיצוץ הרכב ורצח אדם ביטון על היחידה המרכזית (ימ”ר) של מרחב לכיש.
במסגרת פעולות חקירה מאומצות ובהובלת מפקד היחידה, סנ״צ שחר לוי, נערך מרדף חוצה מחוזות, שבסופו נעצרו שלושת החשודים בתכנון ובביצוע החיסול, בעת שהסתתרו במלון בירושלים.
שלושת העצורים בחשד לרצח מוכרים היטב למשטרה בשלושה מחוזות – צפון, חוף, ומרכז, ועכשיו לפחות אחד מהם עורך היכרות מחודשת עם מחוז דרום ומרחב לכיש.
במשטרה מעריכים כי מדובר בסוג של חוליית חיסול, שנשכרה על ידי גורמים מחולון לרצוח את אדם ביטון, מבלי שלמי מחבריה יש סכסוך פתוח איתו.
האחד, הוא מתן ארביב (27) מחדרה, יעד בולט של מחוזות חוף ומרכז, שפעיל מאוד גם בנתניה. העצור נחשב למחסל מקצועי, יחד עם אחיו הם היו חשודים פעם בהנחת מטען חבלה שנועד לפגוע בבני שלמה בבית קפה בו הוא נהג לשהות באזור הדרום.
החשוד השני הוא דניאל יגורוב (26) מחדרה, בוגר מחוזות חוף ומרכז, שפעיל מאוד בכנופייה של מ"א מחדרה ונתניה. גם ד"י נחשב למחסל מקצועי, חרף גילו הצעיר הוא כבר היה עצור בחשד לרצח של עבריין מאור עקיבא, ולאחר חודש במעצר הוא שוחרר, מאז הוא נחשב לחבר קרוב בכנופייה של מ"א, החשוד האחר מחדרה.
החשוד השלישי הוא עוזאל בן חמו – ג'נח (23) מנתיבות (בעבר התגורר בעפולה ובאשקלון), בוגר מחוזות צפון ומרכז של המשטרה. חרף גילו הצעיר הוא נחשב למחסל מקצועי, ב-2022 הוא נעצר על ניסיון חיסול באמצעות ירי מאפנוע על יעד במגרש למכירת מכוניות בפתח תקווה.

שלושת החשודים הועברו לחקירה בימ”ר לכיש, ולמחרת הובאו להארכת מעצר בבית משפט השלום באשקלון, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרם ב – 12 ימים.
המשטרה מייחסת לשלושת החשודים עבירות של רצח לאחר תכנון, גרימת פיצוץ חומר נפץ, הנחת חומר נפיץ, קשירת קשר לפשע וחבלה במזיד ברכב.
במהלך הדיון בעניינו של החשוד ארביב נשאל נציג המשטרה, עו"ד אשר חסון, האם יש חוות דעת שלא מדובר ב"תאונת עבודה" בעת נשיאת מטען.
הוא השיב כי בשלב זה אין התייחסות לכך בדו"ח הראשוני של מעבדת חבלה, אך כן ציין כי מקורו של הפיצוץ במטען חבלה.
נציג המשטרה סירב לחשוף מה חלקו של כל אחד מהחשודים ומה הראיות שיש בתיק נגדם, אך ציין כי בפני בית המשפט הוצגו מלבד הדו"ח החסוי גם פרטים המצביעים על החשד נגדם.
בתום הדיון בעניינו של ארביב, השופטת טלמור פרס ציינה כי החשוד שמר בחקירתו על זכות השתיקה.
בדיון בעניינו של החשוד בן חמו ציין נציג המשטרה כי מעצרו בוצע לא רק בגלל שהוא שהה עם החשודים האחרים במלון, "יש דברים נוספים בגינם הגענו אליו".
מהדיון עלה כי החשוד נשאל בחקירתו לגבי רכב מסוים, אך שמר על שתיקה.
כשנשאל נציג המשטרה האם אותו רכב קשור לאירוע הרצח, נציג היחידה החוקרת סירב להשיב.
השופטת קבעה כי גם לגביו קיים חשד סביר.
לגבי החשוד יגורוב טען נציג המשטרה כי הוא חשוד בנוסף גם בתקיפת שוטרים והכשלת שוטרים.
מנגד, החשוד טען כי ספג אלימות חמורה בעת מעצרו.
נציג היחידה החוקרת הודה שאכן נעשה שימוש בכוח נוכח התנגדותו של החשד ולאחר שהדף את אחד השוטרים.
לגבי שלושת החשודים קבעה השופטת פרס כי קיימת עילת מסוכנות וציינה כי לא ניתן לשלול את האפשרות כי שחרור החשודים מהמעצר יביא להתחמקות מחקירה, מהליכי שפיטה, או מריצוי עונש מאסר, או יביא להעלמת רכוש, להשפעה על עדים או לפגיעה בראיות בדרך אחרת.
נוכח קביעות אלו, מעצרם של שלושתם הוארך עד 5 במרס.









