![]() |
| אילן אשד (צילום מסך מתוך התוכנית "כלבוטק") |
בית משפט השלום בתל אביב גזר שלוש שנות מאסר בפועל על עו"ד לשעבר אילן אשד, שהורשע בביצוע מעשים מגונים במרמה בשתי נשים ונסיון לבצע מעשה מגונה במרמה ב-12 נשים וכן נסיונות להתחזות כפסיכולוג.
אשד נהג לפנות בטלפו ן לנשים, אשר פרסמו באינטרנט מודעות לשיעורים פרטיים או למתן טיפולים אלטרנטיביים. הוא הציג עצמו בפניהן לסירוגין כפסיכולוגית בשם "נעמה" (תוך דיבור בקול אשה) וכ"ליאור" – המטופל, שלוקה בפוסט טראומה עקב התעללות מינית שחווה בילדותו מצד נשים מבוגרות.
"נעמה" הסבירה ש"ליאור" זקוק לטיפול בדרך לא שגרתית, דרך הכנסתו לטראנס ו"הצפה", על ידי שיחזור המעשים שגרמו לטראומה. "נעמה" סיפרה שעם המטפלת הקודמת, "ליאור" התעורר לעתים קרובות כשהוא רטוב, לאחר מקלחת, לעתים ראה במקום כפפות ומלפפון , לעתים חש ש"שורף לו בטוסיק”, אך לפי ההסבר "הוא לא ראה במטפלת אובייקט מיני ולא חווה את המעשים שעשתה לו כמיניים עקב הטראומה שעבר בילדותו והלקות שלו".
על ידי ההתחזות והסיפור, אשד הצליח לגייס 12 צעירות ל"פגישות טיפוליות" איתו בתשלום. אחת ה"מטפלות" שוכנעה לכך שהמטופל יאונן מולה, ואחת התפשטה מולו ואוננה בעצמה.
בחודש שעבר הורשע אשד בבית המשפט המחוזי בתיק נוסף בעבירות דומות וחמורות יותר – של ביצוע עבירות מין במרמה, תוך התחזות לפסיכולוגית או פסיכיאטרית ופנייה לצעירות המחפשות עבודה בסיפור כיסוי של טיפול ב"אוטיסט" – הוא עצמו, שחווה טראומות מיניות וזקוק לריפוי דרך שחזור.
את העבירות בהן הורשע בתיק הנוכחי בבית משפט השלום, ביצע אשד לאחר ששוחרר בתנאים ממעצר בתיק בבית המשפט המחוזי. לדברי השופטת מיכל ברק נבו, הדבר מלמד על היותו של אשד רצידיביסט ומוסיף חומרה למעשיו.
אשד פיטר את סנגוריו והתעקש לייצג את עצמו בשני התיקים. לדברי השופטת, הוא הצליח להוכיח שהוא סובל מהפרעת אישיות לא מובחנת, אך לא הוכיח שקיים טיפול כמו ש"הזמין" באמצעות ההתחזויות, בוודאי לא טיפול בידי מטפלות שלא הוכשרו לשמש כסרוגייט. הוא גם לא הצליח לעורר ספק סביר בשאלה האם סבר שיש טיפול כזה. בחקירות נגדיות שערך בעצמו למתלוננות הוא טען כי הן נענו לו כדי "לממש פנטזיות אישיות כי הטיפול היה מגרה, סקסי וארוטי".
השופטת ברק נבו גזרה עליו שלוש שנות מאסר והטילה פיצוי של 20 אלף שקל. בתיק הנוסף במחוזי לא ניתן עדיין גזר דין.








