
יחידת הבילוש המשטרתית המיוחדת 747 במחוז מרכז, יחד עם בודקי המכס באולם הנוסעים בנתב"ג, סיכלו אמש הברחה של כארבעה ליטר נוזל החשוד כסם אונס בתוך בקבוקים הנחזים למוצרי טיפוח.
במסגרת פעילות מבצעית בנתב"ג, החשידו בודקי המכס אדם שנחת בטיסה ישירה מצרפת, בנסיון הברחה של חומרים החשודים כסם.
שוטרי יחידת הבילוש במרחב נתב"ג ביצעו חיפוש במזוודות וחשפו בקבוקי שמפו ותכשירי טיפוח, ובתוכם נוזל החשוד כסם מסוג GHB המוכר גם כ"סם אונס", במשקל של כ-4 ליטר. כמו כן, אותרו גרמים בודדים של קוקאין וחשיש.
החשוד בהברחה הוא יאניס ליוודוס, אזרח צרפתי בן 29, שמתגורר לאחרונה בתל אביב. החשוד נחקר, נכלא והמשטרה ביקשה להאריך את מעצרו בשבוע. עוד צויין כי ברשותו נתפסו גם 1.4 גרם קוקאין ו- 10.4 גרם חשיש.
הסנגורית עו"ד סתיו הלפרין אמרה בבית המשפט כי החשוד הוא בעל חברה בתחום האנרגיה בצרפת, ולפי גרסתו הסם נועד לצורך פעילות מינית.
עו"ד הלפרין ביקשה לשחרר את החשוד לחלופה או לקצר את מעצרו.

בתום הדיון, השופט זיוון אלימי מבית משפט השלום בראשון לציון, קבע הארכת מעצר מדודה עד 23 בפברואר.
עוה"ד הלפרין סירבה להגיב לכתבה.
עדכון (29.2.24)
כשבוע לאחר שנעצר, שוחרר תושב תל אביב שנחשד בייבוא של 4 ליטר של נוזל החשוד כ"כסם אונס".
החשוד, אזרח צרפת, נעצר על ידי המשטרה לאחר שבחיפוש שבוצע בכבודה שלו בעת שהגיע בטיסה מצרפת, אותר חומר החשוד כ – GHB, המוכר כ"סם אונס", לצד כמה גרמים בודדים של קוקאין וחשיש.
מעצרו הוארך מעת לעת בבית משפט השלום בראשון לציון. אולם, גם נכון ל – 29 בפברואר טרם התקבלה חוות דעת סם במלואה.
הסנגורית שלו, עו"ד סתיו הלפרין, ציינה כי החשוד נעדר עבר פלילי, הודה בהחזקת סמים והכחישה כל קשר של החשוד לסחר.
השופט גיל גבאי החליט, לאחר עשרה ימי מעצר, לשחרר את החשוד למעצר בית ובתנאים מגבילים נוספים.









