מחמוד הייב מטובא זוכה מניסיון רצח של צעיר עם 24 כדורים

שתף כתבה עם חברים

הייב לא אהב קשר של בת משפחתו עם צעיר מקומי ונטען כי ניסה להביא למותו בירי עם אחר שזהותו אינה ידועה, ההגנה הביאה מומחה לירי שהראה כי הירי לא היה מכוון להמית


תיעוד חור בשמשה מהירי (צילום מתיק החקירה)

מחמוד הייב (32) מטובא זנגריה, שהואשם בתחילת 2024 בניסיון רצח זוכה מחמת ספק (10 יולי).
שלוש שופטות של בית משפט המחוזי בנצרת זיכו אותו מהעבירה החמורה והרשיעו אותו בעבירות אחרות כחלק מאירוע ירי לעבר צעיר מקומי בחודש דצמבר 2021.

לפי כתב האישום, שהוגש בפברואר 2022, הייב ואדם נוסף הגיעו לסביבת הבית של הצעיר ברכב טויוטה, מצוידים ברובה M-16.
כשהצעיר חזר מעבודתו במכוניתו והבחין ברכב החשוד ליד ביתו, הוא החנה בחצר הבית, אבל אז יצא לעברו מהטויוטה אדם שזהותו אינה ידועה למאשימה וממרחק מטר או שניים ירה לעבר הרכב מטח של עשרות כדורים.
הצעיר שכופף את ראשו נפגע מרסיסים בלבד וניצל מפגיעה אנושה, היורה והייב שנהג בטויוטה מיהרו לעזוב את המקום.
חוקרי המשטרה מצאו 24 תרמילים בזירה אך רק כדורים בודדים פגעו בשמשה הקדמית של הרכב, בלוחית הרישוי ובמכסה המנוע.

הכרעת הדין מלמדת על הרקע לירי, הייב הוא קרוב משפחתה של צעירה (א"ה), שהיתה מצויה בקשר חברי עם הצעיר.
הייב, שהתנגד לקשר הזה טען כי הזוגיות בין השניים מפריעה לבני המשפחה מכיוון שהיא לא נועדה להוביל לחתונה.
לפיכך, נטען, הוא עקב אחרי הצעירה וניסה לחתור למגע עם הצעיר שאיתה, פעם אחת הוא ניסה לפגוע בו בראש פינה אך האחרון נמלט.
בהמשך, נטען, גמלה בליבו של הייב החלטה להביא למותו של הצעיר.

הייב, מסגר במקצועו, נחקר ארבע פעמים במשטרה ושלל כל קשר לאירועים ולעבירות שנטענו נגדו.
באחת החקירות הוא אישר כי רכב הסקודה של הצעיר מוכר לו, בפעם אחרת אישר כי היתה שיחה בינו לבין הצעיר כחודש לפני אירוע הירי. באשר ליום הירי הוא טען כי עבד והסתובב ברכבו ביישוב לרבות בשעות האירוע, עד שנסע לבית של חבר בקריית שמונה ושם נעצר.
גם במהלך המשפט הכחיש הייב את כל האישומים נגדו והראיות נשמעו עד תום המשפט.

התביעה ציינה כי יסודות העבירות המיוחסות לנאשם וביצוען בצוותא עם האחר, הוכחו מעבר לכל ספק סביר.
עורכי הדין של הייב, מוחמד רחאל וג'מאל זנגרייה, טענו כי היורה האלמוני לא ירה בכינון ישיר לשמשת הרכב ולמקום מושבו של הנהג, אלא לכל היותר ביצע ירי הפחדה, ועל כן לא היתה כוונה לרצוח ולא קמה העבירה של ניסיון רצח כפי שהיא מנוסחת בחוק.
להוכחת הטיעון הזה הביאו הסנגורים חוות דעת של מומחה ירי שגם העיד בבית המשפט, איש משטרה לשעבר שהיה ראש מחלק זיהוי פלילי.

השופטת תמר נסים-שי, פירטה באריכות את ההיבטים השונים בתיק במסגרת הכרעת הדין.
בין היתר היא התייחסה לגרסת הצעיר "המתלונן" שזיהה את הנאשם בזירת הירי, לעימות בינהם בראש פינה, למעקבים, לעדויות של בני משפחה ושכנים, אבל גם נתנה משקל לגרסת ההגנה לפיה המתלונן שגה בזיהוי של הנאשם, ובעיקר לממצאים הפורנזים בזירה וחוות דעת המומחה שהעלתה ספק רב בכוונה להמית.

השופטת נסים-שי התייחסה בהכרעת הדין לטענת הסנגורים על מחדלי חקירה רבים שלשיטתם פגעו קשות בהגנת הנאשם.
"מחדלים שגרמו לאובדן של מסד ראייתי שהיה יכול להוות בסיס לזיכוי", ציטטה השופטת מטיעוני ההגנה, "אובדן תיק החקירה המקורי, אי תפיסת מוצגים רלוונטיים, אי בדיקת טענות הגנה של הנאשם, אי ביצוע תשאולים למעורבים ולעדים, אי ביצוע פעולות חקירה, אי עריכת מסדר זיהוי", ועוד.
עם זאת, השופטת הדגישה כי על אף רשימת הליקויים לכאורה לא נמצאו בהם מחדלים שעשויים להביא לזיכוי, מאחר ו"המאשימה הניחה מארג ראיות נרחב אשר די בו להוכחת אשמתו… אין ספק כי לנאשם יש תרומה פיזית משמעותית בקרות האירוע… הנאשם הוא זה שנהג ומילט את חברו מהמקום לאחר הירי… אשר על כן אציע לזכות את הנאשם מעבירות ניסיון רצח בצוותא, ולהרשיעו בעבירות נשק בצוותא ובעבירות חבלה בכוונה מחמירה בצוותא".

השופטת יפעת שטרית ציינה כי גרסת הנאשם היתה לא אמינה ונגועה בסתירות, ובכל זאת מצאה לנכון להצטרף לעמדת השופטת נסים-שי וסברה כי יש לזכותו מחמת הספק מעבירות ניסיון רצח בצוותא.
השופטת אוסילה אבו אסעד הצטרפה אף היא לעמדת חברותיה.
הטיעונים לעונש צפויים להתקיים בחודש ספטמבר.

השארת תגובה

תגובה אחת על “מחמוד הייב מטובא זוכה מניסיון רצח של צעיר עם 24 כדורים”

  1. שופטים תתי רמה שכל אחד מהם עולה לכולנו כרבע מליון ש"ח בחודש, שכר ועוד הכנות לפנסית לוטו, בנוסף לתשלומי ארנונה, אגרות רישוי ומבחני רישוי דלק , ביטוחים ,חשמל ומים
    אם בכלל היה יהודי היה מקבל עשרים שנה בלי לחשוב..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *