קוצר מאסר למסיע שב"חים מטייבה שישוקם בקיבוץ

שתף כתבה עם חברים

מדובר בעבריין חוזר שחזר לכלא אבל קיבל הזדמנות נוספת מהוועדה אחרי שאמר: " אני רוצה להסתכל בעיניים של אימא שלי ולא לבייש אותה"

שחרור מוקדם לפי תוכנית של רש"א. בית סוהר צלמון

ועדת השחרורים במקום מושבה בבית סוהר צלמון הורתה על שחרור מוקדם לאסיר צעיר (23) שריצה מאסר של שנה וחצי בגין הרשעתו בשורה ארוכה של עבירות.

האסיר, תושב טייבה, הורשע בהסעת שוהים בלתי חוקיים (שב"חים), שיבוש הליכי משפט, עבירות רכוש, קשירת קשר לפשע, ועוד. במהלך משפטו התברר כי ביצע את העבירות בזמן ש"ריחף מעל ראשו" עונש מאסר על תנאי מתיק קודם. בסיום המשפט הוא נידון לשנת מאסר. שישה חודשים נוספים נגזרו עליו עקב הפעלת מאסר על תנאי מהתיק הקודם.

פרקליטו של האסיר, עו"ד דניאל דרוביצקי ממשרד עו"ד ברזילי גגולה שביט דרוביצקי, הגיש לוועדת השחרורים בקשה לשחרור מוקדם, בה ציין כי מדובר באסיר צעיר שמבקש הזדמנות שנייה לחזור למוטב. כמו כן ציין עו"ד דרוביצקי כי התנהגותו של האסיר מאחורי הסורגים היתה טובה, וכי הוא השתתף בתהליכים טיפוליים. עוד נטען, כי הרשות לשיקום האסיר (רש"א) מצאה את האסיר מתאים לתוכנית טיפולית לימים שלאחר השחרור, מה גם שהאינטרס הציבורי הוא שהאסיר יהיה מפוקח תחת רש"א במשך שבעה חודשים מאשר ישוחרר בעתיד הקרוב בסיום מאסרו ללא כל פיקוח.

עו"ד דניאל דרוביצקי

האסיר עצמו ביקש מהוועדה הזדמנות נוספת ואמר בין היתר: "אני רוצה להסתכל בעיניים של אימא שלי ולא לבייש אותה".

מנגד, שב"ס והמשטרה התנגדו לשחרור מוקדם, בעיקר מאחר שמדובר באסיר שבעבר כבר זכה לשחרור מוקדם אולם לא ניצל את ההזדמנות שניתנה לו והפר את אמון ועדת השחרורים, כאשר ביצע עבירות לאחר השחרור.

הוועדה בראשות השופט בדימוס יעקב וגנר קיבלה את טיעוניו של עו"ד דרוביצקי וקבעה: "אנו רואים בהפרת ההזדמנות מצדו משום חוסר ניסיון שיכול ונובע מגילו הצעיר יחסית וממצב משפחתי בו גדל". בהתאם לתוכנית רש"א והחלטת הוועדה, האסיר ישהה לאחר שחרורו במעצר בית לילי ויעבוד כפועל ניקיון בקיבוץ.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *