
פרסום ראשון: בעקבות חקירה של משרד הביטחון, הוגש בשבוע שעבר כתב אישום נגד בכיר בתעשייה האווירית, ג'ואל אלון (60), שהיה בשנים האחרונות האחראי על פיתוח העסקים של החברה-הבת של מפעל אלתא מערכות במרילנד, ארצות הברית. אלון נאשם בזיוף חשבוניות של המלון בו התאכסן על מנת להגדיל את החזר ההוצאות שלו ב-8000 דולר. בעבר היה אלון עוזר סמנכ"ל השיווק של התעשיה האווירית.
על פי כתב האישום, שהוגש לבית משפט השלום באשקלון, בתקופה שבין אפריל 2014 לנובמבר 2017, נסע אלון עשרות פעמים לארה"ב לצורך עבודתו, וכן לענייניו הפרטיים. הוא נהג ללון במלון במרילנד, והיה זכאי לקבל מאלתא החזר כספי על תשלומים ששילם למלון, עבור לילות בהם לן שם לצרכי עבודתו.

מכתב האישום עולה שבין מאי 2014 לאוקטובר 2017, ב-16 הזדמנויות שונות, אלון זייף חשבוניות של המלון בכך שהעתיק אותן למחשבו, שינה בהן באופן ממוחשב תאריכים וסכומים, כך שכלל מועדים בהם לכאורה לא לן שם לצרכי עבודתו, והגדיל את הסכומים המופיעים בחשבוניות אלה. הכל על מנת לקבל במרמה סכום החזר גבוה יותר מהסכום שהגיע לו.
לפי הנטען, אלון העביר את החשבוניות המזויפות לחברת אלתא, בטענה כוזבת שמדובר במועדים בהם לן במלון לצרכי עבודה. עקב מצג השווא והמסמכים המזויפים לכאורה, אלתא שילמה לו את הסכומים שהתבקשו על ידו, ובסך הכל נטען שקיבל במרמה בדרך זו 7,957 דולר כהחזר הוצאות. העבירות המיוחסות לו הן קבלת דבר במרמה, זיוף ושימוש במסמך מזויף. החקירה נערכה במלמ"ב (חקירות משרד הבטחון), וכתב האישום הוגש על ידי עו"ד עפרה לוי מפרקליטות מחוז דרום.
סנגורו של אלון, עו"ד עפר ברטל ממשרד ברטל-כהן: "מדובר בסכסוך עבודה שצריך היה להסתיים בתוך החברה ולא בבית המשפט. כתב האישום מיותר, וחבל שהוגש. הדברים יתבררו בפירוט במהלך המשפט, ונדרשת סבלנות מצד הקוראים להמתין לסיומו".







