תביעה: חברת ביטוח מסרבת לממן דמי סיעוד לקשישה שנפגעה מאופנוע

שתף כתבה עם חברים

לרוכב האופנוע לא היה ביטוח חובה, ואילו בחברה שביטחה את הקשישה ובנה טוענים כי הפוליסה אינה מכסה צורך סיעודי שנובע מתאונת דרכים. הצדדים ייפגשו בהליך גישור

התובעת מרותקת לכיסא גלגלים (אילוסטרציה)

אישה בת 81 שנפצעה מפגיעת אופנוע הגישה תביעה על סך 132 אלף שקל נגד חברת הפניקס והקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים (קרנית).

מכתב התביעה עולה, כי באוקטובר 2017, בעת שהאישה חצתה כביש פגע בה אופנוע והיא נפצעה. היא הובהלה לבית החולים, שם עברה ניתוח ולאחר מכן אושפזה בבית חולים שיקומי לתקופה ארוכה. מהתביעה עולה, כי מאז שחרורה מבית החולים ועד היום היא מרותקת לכיסא גלגלים וסובלת מבעיות רפואיות רבות. בין היתר, יש לה הפרעות קשות בהתמצאות ופגיעה קשה בראייה, שיתוק בחצי גוף שמאל, וחוסר שליטה על סוגרים. עוד נטען בתביעה, כי מאחר ואין לה מטפלת סיעודית, כיום בנה של האישה סועד אותה. התביעה הוגשה באמצעות עו"ד תומר לינר, שטוען כי מרשתו זקוקה להשגחה רציפה של 24 שעות ביממה.

בתביעה נטען עוד, כי רוכב האופנוע נסע ללא ביטוח חובה, ולכן התביעה הוגשה גם נגד קרנית. עם זאת, עו"ד לינר מציין כי תביעה נגד קרנית יכולה להימשך שנים רבות, בעוד שתביעת של פוליסת הביטוח הסיעודי עשויה להביא לתשלום דמי סיעוד תוך 30 יום.

לאחר התאונה ובעקבות הנזקים פנתה התובעת לחברת הביטוח בדרישה לקבלת דמי הביטוח, אלא שהפניקס טענה כי התובעת לא זכאית לתשלום סיעודי מאחר שהאירוע נגרם כתוצאה מתאונת דרכים. בתביעה לבית המשפט טוען עו"ד לינר כי החברה לא עמדה בחובתה להמציא לתובעת העתק של הפוליסה ולכן על פי חוק היא מנועה מלסרב לדרישה, במיוחד מאחר שבנה של הנפגעת הוא זה שחתם על הפוליסה וצירף אותה לפוליסה לפני כ-20 שנה. בתביעה נטען כי הפניקס פעלה בחוסר תום לב, מאחר שלו התובעת היתה יודעת שהפוליסה אינה כוללת כיסוי של תאונת דרכים, היא היתה רוכשת פוליסה אחרת מתאימה.

עו"ד תומר לינר

בתביעה מצוין כי לפי תנאי הפוליסה, במידה והתובעת הופכת לסיעודית, חברת הביטוח צריכה לשלם עבורה דמי סיעוד ותשלום למטפלת בסכום של כ-10,000 שקל לחודש למשך 60 החודשים הראשונים. לאחר מכן חברת הביטוח צריכה לשלם כ-7,500 שקל לחודש. עו"ד לינר טוען כי התובעת צריכה כיום להוציא סכום סיעוד חודשי שעומד על 15 אלף שקל.

עו"ד לינר מסר בתגובה: "לאופנוע שפגע במרשתי לא היה ביטוח חובה ולכן אנחנו תובעים גם את קרנית. מדובר בהליך שנמשך שנים רבות. לפי תנאי הפוליסה היא אמורה לקבל תוך 30 יום את כספי הסיעוד. לאחר שבנה של מרשתי רכש את הביטוח היו צריכים ליצור קשר עם מרשתי ולומר לה שהיא לא מבוטחת במקרים של תאונות דרכים. בשבוע האחרון חברת הביטוח ביקשה לקבוע מועד לגישור. מרשתי נגררה להליך ארוך ומסורבל שיכול להימשך שנים. כולי תקווה שההליך ייגמר בגישור".

מהפניקס נמסר: "בעניין זה הוגשה תביעה לבית המשפט אשר הועברה בהסכמת הצדדים להליך של גישור. לחברה טענות שיפורטו במסגרת הליך זה".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *