בן שני של סגן ראש עיריית נצרת נורה למוות בריינה

שתף כתבה עם חברים

זמן קצר לאחר הרצח המשטרה דווחה על מעצר חשוד בשכונת ספאפרא שנסע ברכב גנוב עם לוחיות זיהוי מזוייפות וניסה להימלט מהשטרים

מהראן עוויסי

עוד אירוע רצח במגזר הערבי המדמם: מהראן עוויסי בן ה-30 מנצרת נורה אחר הצהריים למוות בישוב ריינה השכן (18 יולי).
בשעה 17:48 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א על פצוע מאירוע ירי בסמוך לכניסה למועצה המקומית ריינה שבגליל התחתון. חובשים ופראמדיקים של מד"א דיווחו על גבר כבן 30 ללא סימני חיים עם פציעה חודרת וקבעו את מותו.

מהראן הוא בנו של סגן ראש עיריית נצרת מוחמד עוויסי.
מדובר ברצח שלישי במשפחת עוויסי בתוך פחות מארבעה חודשים.
ב-30 למרס נרצח בן אחר שלו – רואיד עוויסי .
ב-12 ליולי, לפני מספר ימים, נרצח בן דודו של הנרצח מהיום – עבד אלקאדר האני עוויסי (אחיינו של סגן ראש העיר).
כמו כן, לפני מספר ימים בוצע ירי לעבר ביתו של המתמודד לראשות עיריית נצרת מוסעב דוכאן ונגרם נזק לרכוש אך לא היו נפגעים.

לפי גורמים במשטרה, מדובר בחלק מהסכסוך בין ארגוני הפשע בעיר, שבעבר השתלטו על בכירים בערייה, בינהם סגן ראש העירייה. במשטרה עומדים על כך שזה המקור לרציחות של בניו ובן אחיו, כולם עבריינים שהיו חלק מהסכסוך המדמם בעיר, בין היתר על רקע היותם בניו של סגן ראש העירייה, שהוא עצמו תקף את המשטרה על ההערכות המודיעיניות שלה בהקשר הזה.

גורמים בנצרת מדווחים כי זמן קצר לאחר הרצח בוצע מעצר של לפחות חשוד אחד, ככל הנראה בחשד למעורבות בביצועו. במשטרה עדיין לא מתייחסים למעצר שתיעוד שלו הופץ ברשתות החברתיות.
ל"פוסטה" נודע כי ככל הנראה המעצר בוצע בשכונת ספאפרה בנצרת הסמוכה לריינה, לא רחוק מאיפה שהיה אירוע רצח אחר בעיר – זה של פארוק חמיס.

video
play-sharp-fill
צילום: רשתות חברתיות

מהמשטרה נמסר: "שוטרי המחוז הצפוני פתחו בחקירת נסיבות ארוע חשד לרצח בכפר ריינה ועצרו לאחר מרדף חשוד שנמלט מזירת הרצח ברכב גנוב. לפני זמן קצר התקבל דייוח במוקד 100 של משטרת ישראל אודות ארוע ירי סמוך לכיכר ריינה במהלכו נורה תושב נצרת בשנות ה-30 לחייו ובהמשך נקבע מותו. בלשי המחוז הצפוני שפעלו במקום הבחינו ברכב החשוד כגנוב כאשר לוחיות הזיהוי שלו משוכפלות נמלט מהזירה ותוך כדי מרדף ביצעו מעצר של הרכב ובו נעצר חשוד. מהמקום נמלט רכב נוסף שאותר בסמוך לזירה".

פארוק חמיס

עדכון (19 יולי)

תושב נצרת בן 23 נעצר על ידי ימ"ר צפון בחשד למעורבות ברצח.
היום הובא לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בנצרת בפני השופטת רות שפילברג כהן כאשר המשטרה באמצעות עו"ד ארז זיו הגישה דו"ח סודי. המשטרה מייחסת לו עבירות של רצח לאחר תכנון, ירי מנשק חם, זיוף סימני זיהוי של רכב, שיבוש מהלכי משפט, קשירת קשר לעשות פשע.
ל"פוסטה" נודע כי בגדיו של החשוד, המיוצג על ידי עו"ד מוסטפה אבו אחמד, נלקחו לבדיקה וזאת בכדי לבדוק שרידי ירי. בנוסף נודע, כי ככל הנראה אלמנתו של הקורבן הייתה במקום בעת ביצוע הרצח והיא ככל הנראה היא זו שנהגה ברכב וניסתה אף לדרוס את היורה.

הרכב נתפס ונבדק וכך גם מכשיר הטלפון של החשוד שנבדק, וזאת לאחר שהמשטרה טענה כי ניסה להעלימו.
בסופו של יום, מעצרו של החשוד הוארך בהסכמת הצדדים עד ל-24 ליולי.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *