
הפאדיחה הגדולה בבורסת היהלומים: מזוודה ובה יהלומים בשווי עשרות אלפי דולרים נגנבה במהלך תערוכה בינלאומית, בה לקחו חלק אלפי אנשים.
אפרופו האבטחה במקום, מדובר באחד המתחמים המאובטחים בישראל. ל"פוסטה" נודע מפי גורם בבורסה כי לצד מצלמות אבטחה שפזורות מכל עבר, הנכנסים נדרשים להציג תעודה מזהה ואף לתת טביעות אצבע. אולם ביציאה, אנשים לא נבדקים אלא אם מישהו מבחין בזמן אמת שנגנב דבר מה, ואז הדלתות נסגרות. נראה שבמקרה הזה, הגניבה נחשפה כשמי שביצע או ביצעו את הגניבה כבר יצאו מהמקום.
הגניבה יוצאת הדופן בוצעה במסגרת תערוכה שנתית, שהחלה ב-28 בינואר ותמשך עד ה-30, כשלטקס הפתיחה אף הגיע שר הכלכלה אלי כהן. על פי הפרסום של הבורסה והנשיא שלה יורם דבש, מדובר בתערוכה שהוצגה במסגרת שבוע היהלומים הבינלאומי 2019, והתארחו בה 330 קניינים שהגיעו מ-30 מדינות שונות מכל היבשות.
"התערוכה הופכת לאט לאט לאירוע MUST בלוח השנה של יהלומנים רבים", פרסם דבש. "כשליש מהקניינים, 120 במספר, מגיעים לישראל בפעם הראשונה כדי לקנות יהלומים. בכך באה לידי ביטוי המטרה שלנו להגדיל את כוח הקניה החדש שמגיע לישראל".
מכל מקום, עם גילוי הגניבה האירוע דווח מיידית למשטרת רמת גן, ששוטריה הגיעו, אספו מצלמות, גבו עדויות וחיפשו אחר ממצאים נוספים שיוכלו לסייע להם בגילוי זהות המעורבים. בעקבות הגניבה, הרוחות בבורסה סוערות, וטרם ברור כיצד הצליחה הגניבה חרף האבטחה המוגברת.
אחת ההערכות היא כי נוכח הממצאים, החשוד, החשודה או החשודים ייתפסו במהרה, אולם אחרים מעריכים כי אם האחראים ביצעו את הגניבה במקום כל כך מאובטח, כנראה המזימה תוכננה זמן רב, יתכן שהיה בידי המבצע, המבצעת או המבצעים מידע מקדים, ולא מן הנמנע שהצליח, הצליחה או הצליחו להימלט לחו"ל בזהות אחרת.
מהבורסה נמסר: "מערך האבטחה של בורסת היהלומים איתר היעלמות תיק עם יהלומים, בשווי נטען של עשרות אלפי דולרים. תוך דקות מרגע הדיווח על העלמות התיק, נבדק האירוע על ידי צוות האבטחה של הבורסה, וכל הפרטים הרלוונטיים הועברו לטיפול הגורמים המוסמכים. אנו סמוכים ובטוחים שמהירות הדיווח ופרטיו המלאים יסייעו בהחזרת הרכוש לבעליו".









