10 חודשי מאסר לנאשם במכירת חצי קילו חשיש לסוכן סמוי

שתף כתבה עם חברים

הסדר הטיעון והעונש כוללים תיק נוסף שבו הנאשם הצעיר מקרית מוצקין החזיק דוקרן בנעל בעת ששהה במעצר

פלטות חשיש (צילום ארכיון להמחשה)

שופט בית משפט השלום בחיפה, ערן קוטון, גזר (22.1) 10 חודשי מאסר בפועל על אופק אשכנזי (25) מקרית מוצקין, שהודה והורשע במסגרת הסדר טיעון בסחר בסם מסוכן – מכירת פלטות חשיש לסוכן סמוי.

מדובר בסוכן בשנות ה-20 לחייו שהופעל על ידי ימ"ר חוף במשך חמישה חודשים בקרב עבריינים מאזור הקריות, חיפה, נהריה והגליל.  

אשכנזי הוא אחד מארבעה נאשמים בכתב האישום הזה. לפי האישום השלישי (מתוך חמישה) בכתב האישום המתוקן שהוגש נגדו במסגרת ההסדר, ב-10 בדצמבר 2017, בתיאום עם נאשם אחר, אשכנזי והסוכן נפגשו בלובי של בניין בקרית ביאליק. שם, אשכנזי העביר לסוכן יותר מחצי קילוגרם חשיש וקיבל לידיו 12 אלף שקל.

בעת ששהה במעצר בבית הסוהר שיטה ב-27 במרס 2018, חיפוש בתאו של אשכנזי העלה כי הוא החביא באחת מנעליו דוקרן. לפיכך הוגש נגדו כתב אישום גם על החזקת סכין.

עו"ד קדוש השופט קוטון

סנגורו של אשכנזי, עו"ד זיו קדוש, הגיע להסדר טיעון עם הפרקליטות, לפיו תיק הסכין יצורף לתיק הסוכן, ועל אשכנזי ייגזרו 10 חודשי מאסר בסך הכל – שמונה חודשים על תיק החשיש וחודשיים על תיק הסכין. זאת, בניכוי כחודש מעצר.

התובע, עו"ד בני פסקל, ועו"ד קדוש ביקשו מהשופט קוטון לכבד את ההסכם, בין היתר לנוכח הודאתו של אשכנזי במיוחס לו והחרטה שהביע. 

השופט קוטון ציין בגזר הדין, כי במקביל להליכים בתיק הזה, בשנה החולפת נגזרו על אשכנזי שבעה חודשי מאסר בתיק סמים אחר, שבו הורשע לאחר משפט הוכחות בהחזקת חצי ק"ג חשיש. הוא הוסיף למאסר בפועל גם מאסרים על תנאי וקנס כספי של 3,000 שקל.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *