לאחר חקירה סמויה במהלכה פעלה להגנה על קורבנות מין ברשת, ובפרט קטינים, פתחה הבוקר (28.1) יחידה 105 בלהב 433 – המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת, בחקירה גלויה.
במהלך הבוקר נעצר תושב נהריה (55), בחשד לביצוע שורה ארוכה של עבירות מין בקטינות ברשת, לרבות אינוס, הטרדה מינית, מעשה מגונה, עבירות מחשב וכן עבירות נוספות. החקירה החלה בעקבות דיווח של הורים למוקד 105. לפי החשד, במשך תקופה ארוכה נהג החשוד ליצור קשר עם קטינות בנות 11-17 באמצעות אחת האפליקציות לשיתוף חברתי, תוך התחזות. לאחר שביסס את הקשר עם הקטינות, תוך ניצול תמימותן, נהג החשוד לשדל אותן לשלוח לו תכנים בעלי אופי מיני, עד כדי ביצוע מעשים מגונים ומעשי אינוס על פי החשד. במהלך החקירה, שמתנהלת מספר שבועות בליווי מחלקת הסייבר בפרקליטות, הופעלו אמצעים טכנולוגיים ואחרים, בעזרתם זוהה החשוד. מעצרו הוארך עד 3 בפברואר, ואולם ניתן צו איסור פרסום על שמו.
אתמול (27 בינואר) פורסם כי בחקירה נוספת, בעקבות פעילות ברשת של שוטרת סמויה מתחנת שכונות בתל אביב, נעצרו שלושה גברים. נגד שניים, בן 39 אופקים, ובן 20 תלמיד ישיבה מהמרכז, הוגשו כתבי אישום בגין מעשה אונס וסדום בקטינה מתחת לגיל 14 ברשת. זאת לאחר שהגיעו למפגש שקבעו עם ה"קטינה". במסגרת אותה פעילות, בסוף השבוע האחרון עצרו שוטרי התחנה חשוד נוסף. מהמשטרה נמסר כי החקירה נמשכת ומעצרים נוספים צפויים בהמשך.









