אישום: חברו של דורס הנער יעץ לו לשתות ולאכול כדי לרמות את הינשוף המשטרתי

שתף כתבה עם חברים

פרקליטות מחוז תל אביב הגישה (שלישי, 22.1) כתב אישום בגין שיבוש הליכי משפט נגד הלל דוד דיוויס, חברו של אלי בר זכאי שדרס למוות את הנער אילון שלו-אמסלם.

מכתב האישום עולה, כי לאחר התאונה התקשר בר זכאי לדיוויס שייעץ לו לשתות מים, לעשן סיגריה ולאכול ממתק כדי להסוות את רמת האלכוהול בדמו, ובכך לרמות את בדיקת הינשוף המשטרתית. עוד נטען, כי דיוויס ייעץ לבר זכאי לעזוב את זירת התאונה ולמחוק את הקלטות השיחות ביניהם, בכוונה למנוע או להכשיל את הליך החקירה הפלילית.

לפי כתב האישום, מספר שעות לפני התאונה הקטלנית בסוף חודש יולי אשתקד השניים הגיעו לבקר חבר בפתח תקווה, ושתו יחד אלכוהול. לאחר חצות, חברם הסיע אותם לדירה של חבר אחר בגבעתיים. נטען כי בשלב מסוים החליט בר זכאי להמשיך למועדון בנמל תל אביב, למרות הפצרותיו של דיוויס לא לעשות זאת.

בשלב מסוים נהג בר זכאי במהירות גבוהה ואף חייג במכשיר הנייד במטרה לשוחח עם חבר. באותה עת הגיעו לצומת הרחובות ש"י עגנון ואבן-גבירול שלו-אמסלם וחברו, והמתינו לרמזור ירוק. עם הגיעו של בר-זכאי עם הרכב לצומת, במקום להאט הוא על המדרכה בצומת ופגע בשני הנערים. 

יש לציין, כי בחודש אוגוסט 2018 הוגש כתב אישום כנגד בר-זכאי בגין עבירות הריגה, חבלה חמורה, נהיגה בשכרות ועבירות נוספות.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *