טיפול פרטי לגמילה מהימורים הוא הקלף של מקסימוב בוועדת השחרורים

שתף כתבה עם חברים

מחדל טיפול של שב"ס במכורים להימורים סיכל שחרור מוקדם בשתי הזדמנויות קודמות. מקסימוב למד את הלקח, והגיע לדיון החוזר בוועדת השחרורים עם טיפול פרטי

 

יוצא כל בוקר לעבודה במפעל מתכות. עופר מקסימוב (צילום: פלאש 90)

ועדת השחרורים בראשות השופטת דניאלה שריזלי קיימה (19 בנובמבר) דיון חוזר בבקשתו של האסיר עופר מקסימוב לשחרור מוקדם, שנתיים לפני סיום ריצוי עונשו המלא בתום 18 וחצי שנות מאסר.

בשנה שעברה דחתה ועדת השחרורים שתי בקשות קודמות של מקסימוב, מאחר שלא עבר טיפול ייעודי לגמילה מהימורים בכלא. הוועדה ציינה כי אין זו אשמתו: שב"ס אינו מציע טיפול ממוקד בהתמכרויות להימורים, אך הנתון שעמד בפני הוועדה הוא כי מקסימוב עבר שורת טיפולים אחרים, ולא את הטיפול הקריטי ביותר.

לדיון השלישי בבקשתו, אתמול, הגיעו מקסימוב ופרקליטתו, עו"ד רינת פרידמן, לאחר שבשנה האחרונה הוא משתתף בתוכנית טיפול פרטית כנגד הימורים, במרכז השיקום הפרטי "התחלה חדשה" של ד"ר נמרוד שני ודנה קייזר, במהלך חופשותיו מהכלא. במסגרת זו, מקסימוב נוטל חלק בהליך פרטני וקבוצתי, עם מהמרים "נקיים" נוספים.

עו"ד רינת פרידמן

בנוסף, צינה עו"ד פרידמן בוועדת השחרורים כי מתקופת הרישיון (שליש) חלפו כבר שני שלישים, ונשאר רק השליש האחרון. מקסימוב שוהה באגף השיקום הפרטני במעשיהו מזה שנתיים וחצי, ויוצא כל בוקר לעבודה במפעל מתכות באזור התעשייה ברמלה, מחוץ לחומות הכלא. נתון זה עמד גם בפני ועדת השחרורים הקודמת, אך מאז העמיק האסיר גם את הטיפולים שעבר בשב"ס, וגם באופן פרטי, כאמור. למקסימוב הוכנה תוכנית רש"א לאחר השחרור, למשך שנתיים, שתהווה המשך לטיפולים הנוכחיים. במסגרת רש"א, אם ישתחרר, ימשיך מקסימוב בעבודה באותו מפעל.

הפרקליטות לא הציגה לוועדת השחרורים מידעים שליליים אקטואליים אודותיו, ולמרות זאת דבקה בהתנגדותה לשחרורו. לפי עמדת המדינה, מקסימוב עדיין מסוכן ונוכח העבירות שביצע והביאו להתמוטטות הבנק למסחר, מבקשת המדינה להפעיל שוב את סעיף 10א' לחוק שחרור על תנאי, המונע שחרור אם יפגע באמון הציבור במערכת המשפט, בתיקים קשים במיוחד. עו"ד פרידמן הדגישה בתגובה את חוות הדעת החיוביות של פסיכולוגים ועובדים סוציאליים, בשב"ס, ברשות לשיקום האסיר ובמרכז הטיפול הפרטי, באשר לשיקומו. החלטת הוועדה תתפרסם ב-31 בדצמבר.

נמרוד שני ודנה קייזר

בתוך כך וללא קשר, ועדת שחרורים אישרה לאסירה ברישיון, אחותו של מקסימוב, אתי אלון, להשתחרר ממעצר הבית הלילי, מאחר שהיא קרובה לסיום תקופת התנאי ועומדת בשלבי השיקום.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *