שב"ס נערך למבצע השחרור המנהלי וכן להרחבת עבודות השירות

שתף כתבה עם חברים

שירות בתי הסוהר קיים תדריך בעניין מבצע השחרור המנהלי הנרחב הצפוי ביום חמישי הקרוב 20 בדצמבר עם כניסתה לתוקף של הוראת השעה שאושרה בכנסת.

מספר האסירים הפליליים הצפויים להשתחרר עומד על 957 אסירים מתוך כ-11 אלף פליליים בבתי הסוהר. רוב המשתחררים הינם אסירים השפוטים לתקופות קצרות של עד ארבע שנים. אסירים השפוטים לתקופות מאסר ארוכות יותר יהיו זכאים לקיצור המאסר המנהלי (עד 30 שבועות) בתנאי שינוכה להם שליש בוועדת השחרורים. בחמישי זה לא צפוי שחרור של מורשעים ברצח או עבירות הריגה, אך ישוחררו עשרות אסירי הפרדה המזוהים עם ארגוני פשיעה, וכן עברייני מין, רכוש, אלימות במשפחה ועוד.

במקביל, נערך שב"ס להרחבת עבודות השירות בעקבות תיקון שאושר, משישה לתשעה חודשים, כחלופה לכליאה החל מ-1 באפריל 2019. כיום יש אלפיים שפוטים המבצעים עבודות שירות, ומספרם צפוי להתרחב עד 3300. 

הפרסום הראשון אודות מבצע השחרור המנהלי פורסם בפוסטה ביום רביעי האחרון: להרחבה

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *