נקמתה של הכלבה סימבה

שתף כתבה עם חברים

הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד ע', תושבת יהוד בת 37, בגין תלונת שווא על גניבת כלבה. סיפור ביזארי עם טוויסט

האישה שהבטיחה לטפל בו, מכרה אותו. בולדוג צרפתי (אילוסטרציה מיוטיוב)

כשע' פרסמה מודעה ביד 2 למסירת כלבת הבולדוג הצרפתי שלה, סימבה, היא לא חשבה שתמצא את עצמה בהליך משפטי. ע' היתה ברורה ביותר: למסירה, לא למכירה, "לבית חם ואוהב". האישה החביבה שהגיעה והבטיחה לטפל בה במסירות קיבלה את הכלבה, אלא שלא היתה לה שום כוונה להמשיך לגדל אותה. היא פרסמה מודעה משל עצמה, ומכרה את הכלבה לאדם אחר ב-700 שקל.

ע' ראתה פתאום את סימבה שלה מככבת שוב במודעה למכירה, התרגזה, הגישה תלונת כזב במשטרה נגד המוכרת על גניבת הכלבה. לטענתה מסרה לה את הכלבה רק לצורך זיווג כביכול, עם סיכום שתוחזר לה כעבור כמה ימים.

בעקבות התלונה נאלץ קונה ששילם 700 שקל עבור הכלבה להחזיר אותה לע', ואילו נגד המוכרת הוגש כתב אישום על גניבה. ההליך נמשך ארבע שנים, עד שבית המשפט נתן צו לאיתור המודעה הראשונה, בה פרסמה ע' את מסירת הכלבה לצורך אימוץ בבית אחר, ולא לשם זיווג.

עו"ד אדי אבינועם

כאמור, ארבע שנים לקח מרגע פתיחת ההליך המשפטי, ועד שהמודעה מקורית אותרה. בעקבות מציאתה, בוטל כתב האישום נגד מוכרת הכלבה על גניבתה, ופרקליטות מחוז תל אביב הגישה כתב אישום נגד ע', המתלוננת המקורית, בגין תלונת שווא.

הנושא של תלונות שווא, ראוי לציין, עולה לכותרות לעתים מזומנות בהקשר של עבירות מין או סכסוכים משפחתיים, ונשמעת טענה תדירה ומוצדקת, שעלתה לדיון בכנסת ובפורומים משפטיים שונים, על כך שהפרקליטות נמנעת ממיצוי הדין עם מתלונני שווא, המגישים ידיעות כוזבות שמביאות לפתיחת הליך פלילי נגד אחרים, למטרות רווח בסכסוך אישי.

בתיק זה, הפרקליטות החליטה למצות את הדין על תלונת שווא דווקא בתחום זניח יחסית, אולם סנגורה של ע', עו"ד אדי אבינועם, הגיע לאחרונה להסדר עם התביעה, שיסיים את הפרשה. סוכם שהצדדים יעתרו במשותף למאסר על תנאי למתלוננת ע', ופיצוי כספי של 700 שקל שהיא תשלם לקונה הכלב, שנאלץ להחזירו.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *