
שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, שרית זמיר, קבעה (שני, 19.11) כי נאשם בשני מעשי שוד יוכל לעבוד בזמן חלופת המעצר במוסד ציבורי אזרחי גדול בעיר דרומית.
נגד הנאשם ב"ח (23) ונגד חברו (22) הוגש בדצמבר 2017 כתב אישום שייחס להם שוד בנסיבות מחמירות של שליח פיצה ושוד נוסף של שליח של מסעדת המבורגרים. השניים הודו כי לצורך מקרי השוד הם קנו שוקר חשמלי והצטיידו בסכין מטבח ארוכה ובטלפון שאינו ניתן לאיתור.
בפעם הראשונה, בנובמבר 2017, הזמינו פיצה לכתובת מסוימת בעיר חולון. כאשר השליח הגיע, הוא לא מצא אף אחד בכתובת ולכן התקשר לטלפון שמסרו המזמינים. אלה הובילו אותו לבניין סמוך, שם איימו עליו בסכין ובשוקר וגנבו ממנו את הפאוץ' שלו, שבו היו 300 שקל.
בשוד השני, באותו החודש, השניים הזמינו ארוחת המבורגרים. גם בפעם הזו, השליח שהגיע ולא מצא אף אחד בכתובת שנמסרה לו, התקשר לטלפון של המזמינים. אלה הובילו אותו לבניין סמוך, ושם באיומי השוקר החשמלי והסכין לקחו ממנו 470 שקל. אחר כך הורו לו לעמוד עם פניו לכיוון הקיר ולספור עד 100. את המקום עזבו לא רק עם הכסף, אלא גם עם הארוחה.
ב"ח שהה חודש במעצר ולאחר שהוגש נגדו כתב אישום הוא שוחרר בתנאים מגבילים שעיקרם מעצר בית באיזוק אלקטרוני. בחודש מרס האחרון, לנוכח השימוש התכוף שלו בחשיש ומריחואנה, הוא שולב בהצלחה בטיפול ביחידה לטיפול בהתמכרויות באילת. בסוף חודש מאי הוא הודה והורשע במיוחס לו במסגרת הסדר טיעון, ולבקשת הצדדים נשלח לקבלת תסקיר מבחן בטרם יישמעו הטיעונים לעונש. על שותפו לעבירות, אגב, הוטלו בינתיים 20 חודשי מאסר.
בחודש יוני האחרון הגיע עניינו של ב"ח עד לבית המשפט העליון, שם השופט יצחק עמית הורה להקל באופן משמעותי בתנאים המגבילים שהוטלו עליו, ובין היתר הורה שהאיזוק האלקטרוני יוסר ממנו.

סנגורו של ב"ח, עו"ד אליה של"ם, הגיש לאחרונה בקשה לעיון חוזר בתנאי שחרורו, כאשר הפעם ביקש מבית המשפט לאפשר לו להשתלב בעבודה. בבקשתו ציין בין היתר את השתלבותו של הצעיר בטיפול במרכז גמילה, ואת המלצת גורמי הטיפול הרואים חשיבות רבה ביציאתו של הנאשם לעבודה, כחלק מהשתלבות יומיומית בחברה ורכישת כלים לחיים. כמו כן ציין הסנגור כי התנאים המגבילים שהוטלו על הנאשם מאז תחילת ההליכים, לא הופרו ולו במעט.
מנגד, התביעה טענה כי לפני שמאפשרים לצעיר לצאת לעבודה במוסד ציבורי אזרחי גדול, יש לקבל תסקיר משירות המבחן. התביעה הוסיפה וטענה כי לא ניתן לאפשר לנאשם בעבירות כה חמורות לעבוד ללא פיקוח.
השופטת זמיר ציינה בהחלטתה כי התלבטה, אולם לבסוף החליטה לאפשר כאמור לצעיר לצאת לעבודה. השופטת הוסיפה והזכירה את הליך הטיפול המרשים שעבר הנאשם, כמו גם את העובדה שהוא נעדר עבר פלילי. לבסוף ציינה כי הוא יוכל לצאת לעבוד לאחר שלבית המשפט תוגש תוכנית עבודה מסודרת.







