
השר לביטחון פנים גלעד ארדן ביקר הבוקר בשירות בתי הסוהר, בו מתקיימות לראשונה אי פעם בחירות לרשויות המקומיות. לפי החוק שנחקק רק בשנת 2017, כל השוהה בבית סוהר והינו בעל זכות בחירה, זכאי לבחור בבחירות לרשויות המקומיות.
פוטנציאל המצביעים עומד על כ-10,000 אסירים ו-1500 אנשי סגל שב״ס, הנמצאים במשמרת ביום הבחירות. 57 קלפיות מוקמו, בתיאום עם נציגי משרד הפנים, בבתי כלא ומעצר ברחבי הארץ, ובכל אגף בבתי הסוהר נתלו הודעות לבוחר בחמש שפות: עברית, ערבית, רוסית, אמהרית ואנגלית. לרשות האסירים עומדים אלפונים המציגים את המועמדים.
לפי עדכון משב"ס, עד השעה 18:00 בערב, הצביעו 4120 אסירים מתוך 9290 בעלי זכות הצבעה.
הבוקר ביקר השר ארדן בכלא איילון, קיבל סקירה מנציבת בתי הסוהר עפרה קלינגר על התנהלות יום הבחירות, ושוחח עם אסירים ואנשי הסגל. "זו הפעם הראשונה מאז קום המדינה שהאסירים והעצירים מקבלים אפשרות לממש את זכותם ולהצביע לרשויות המקומיות", אמר. "זה מחזק את הדמוקרטיה הישראלית, וזה חשוב לחיבור של האסירים לקהילה. כאן יש להם הזדמנות להשפיע על אורח החיים בישוב שאליו אנחנו מקווים שהם יחזרו, כשיסיימו לרצות את עונשם. אני שמח לראות את ההיערכות המקצועית של שב"ס ליום ההצבעה".

ארדן סייר גם במרכז השליטה של משטרת ישראל ומשרד הפנים בכפר המכביה, וקיים הערכת מצב בהשתתפות שר הפנים אריה דרעי, המפכ"ל רוני אלשיך ומפקד מחוז תל אביב ניצב דוד ביתן. ארדן קיבל סקירה על אחוזי ההצבעה והתנהלות יום הבחירות, ובחן את היערכות המשטרה לסיום יום הבחירות. "השבתון הופך את היום הזה למורכב עוד יותר, עם ריכוזי אוכלוסיה גדולים בחופים, בפארקים ובמקומות הבילוי, ויש להוסיף לכך את מזג האוויר היבש וההתרעה לשריפות", אמר ארדן.
לקראת יום הבחירות הוקמה מנהלת מיוחדת במשטרה בראשות תת-ניצב, והתפרסו למעלה מ-16,000 שוטרים, לוחמי מג"ב ומתנדבים, לצד יותר מ-3,000 מאבטחים אזרחיים, ביותר מ-10,000 קלפיות הפרוסות בכמעט 4,000 ריכוזים בכל רחבי הארץ. "הדגשים הם למקומות הרגישים בהם קיימת מתיחות גבוהה, במגזר הערבי ובמקומות אחרים", סיכם השר. "המשטרה תבצע פעילות גלויה וסמויה כדי להבטיח הליך בחירות תקין. גם החגיגות בסיום יום הבחירות הם אירוע אבטחתי בפני עצמו".









