אישום: מכר נכסים שאינם בבעלותו, זייף צ'קים והתחמק מהדין

שתף כתבה עם חברים

ראובן פולוויאן מואשם כי זייף בעלות על נכסים ומכר אותם במאות אלפי שקלים וכי זייף סכומי כסף בצ'קים והוסיף את שמו כמוטב בהם. כתבי האישום נגדו בוטלו מס' פעמים בשל אי-התייצבותו לדין

תל אביב (צילום: google street view)

פרקליטות תל אביב פלילי הגישה לבית משפט השלום בעיר שני כתבי אישום נגד ראובן פולוויאן (37) ממושב שיבולים, בגין עסקאות שערך למכירת נכסים שאינם בבעלותו ובגין זיוף צ'קים, והוא מואשם כי שינה את הסכומים שבהם והוסיף את שמו כמוטב, במקום המוטבים המקוריים.
מהפרקליטות נמסר כי בשל התחמקותו מן הדין, כתב האישום נגד פולוויאן בגין העסקאות המזויפות בוטל ארבע פעמים בשל אי-התייצבותו ואי-איתורו, וכך גם כתב האישום בגין זיוף הצ'קים שבוטל שלוש פעמים, בשל אותן הנסיבות.

מכתב האישום הראשון עולה כי פולוויאן קשר יחד עם אחר שהתחזה לבעל דירות בתל אביב במטרה למכור אותן. במהלך 2013 זייפו השניים תעודת זהות על שם ד.ד (בעל הדירה האמיתי), פרסמו את הדירה למכירה באתר "יד 2" וקבעו להיפגש בה עם נ.ד שהתעניין ברכישתה. לאחר שסוכם על מכירתה בעבור 500 אלף שקל, הונו פולוויאן והאחר את הרוכש ואת עורך דינו, כשהתחזו שוב לבעל הדירה ולמתווך מטעמו.

פולוויאן והאחר פעלו באופן דומה למכירתה של דירה נוספת בעיר, בסכום של 750 אלף שקל, כש-375 אלף שקל מתוכם הם קיבלו במזומן עם חתימת העסקה המזויפת. בנוגע לשתי העסקאות, השניים זייפו בשם בעלי הדירות בקשות לפטור ממס שבח והגישו אותן למשרד מיסוי מקרקעין. בכך פעלו במרמה, עורמה ותחבולה, במזיד ועל מנת להתחמק ממס הכנסה.

מכתב האישום השני עולה כי פולוויאן נהג לזייף צ’קים שהגיעו לידיו בדרך החשודה כגניבה ולהפקידם בחשבונו. במקרה אחד הוסיף את שמו כמוטב ואת פרטיו בגב צ'ק וניגש להפקידו בבנק במטרה לקבל במרמה את הסכום הנקוב בגובה 40,344 שקל. במקרה אחר, שינה סכום בצ'ק מ-7,900 שקל ל-137,000 שקל, הדפיס את שמו ואת מספר תעודת הזהות שלו בשורת המוטב וחתם את שמו בגב הצ'ק. באותו האופן, זייף צ'ק נוסף ושינה בו את הסכום מ-6,142 שקל ל-78,650 שקל. ארבעה צ’קים נוספים החשודים כגנובים שונו על ידו מסכום כולל של 49,460 שקל ל-143 אלף שקל ונוסף שמו כמוטב.

בבקשת המעצר צוין כי "תעוזתו של המשיב בכך שנמלט מהחוק פעם אחר פעם, כאשר בתי המשפט נותנים בו את אמונם ומשחררים אותו בתנאים, והוא שב ומפר את אמונם, לצד ביצוע העבירות בנסיבות המפורטות בכתבי האישום, ועברו הפלילי של המשיב, מוכיחים כי החשש להימלטותו מן הדין ממשי".

על החלטת בית משפט השלום לשחרר את פולוויאן, המיוצג על ידי עו"ד הילה עיאש, עו"ד שנית זגורי ועו"ד חופית שקד, למעצר בבית הוריו, תוך הפקדת ערבויות, הגישה המדינה ערר לנוכח מסוכנותו. בית המשפט המחוזי בעיר קיבל את הערר, כאשר השופט אברהם היימן ציין כי "ראוי להעיר כי אכן בעבירות רכוש עסקינן – עבירות הונאה, אלא שלנוכח מסוכנותו והתחמקותו מן הדין, מגיעים למצב בו יש לומר למשיב 'עד כאן'. ברגע מסוים יופסק ההיתול והונאת בית המשפט באי-התייצבות והתחמקות מן דין. אני סבור כי בהינתן עוצמת המסוכנות והחשש להימלטות המשיב מן הדין, לא ניתן להלום מצבו בחלופת מעצר. המשיב הוכיח כי אינו ראוי לאמון כשהפר תנאי שחרור וגרם לחילוט ערבות צד ג' שניתנה להבטחת תנאי שחרורו."

כתבי האישום מייחסים לפולוויאן עבירות של קשירת קשר לפשע, זיוף בנסיבות מחמירות, כניסה למקום מגורים, שימוש במסמך מזויף, התחזות כאדם אחר, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, שימוש בכל מרמה, עורמה ותחבולה, מסירת הצהרה ביודעין שאינה נכונה, החזקת נכס החשוד כגנוב, זיוף בכוונה לקבל דבר, ניסיון לקבלת דבר במרמה, קבלת דבר במרמה.
את כתב האישום הראשון הגישה עו"ד ליהי מלצמן. את כתב האישום השני הגישה עו"ד טליה קלמרו.

מעו"ד עיאש נמסר בתגובה כי "מדובר בכתבי אישום ישנים מאוד, כאשר חלק מהמעורבים כבר אינם בין החיים. יחד עם כתבי האישום, הגישה המאשימה בקשה למעצרו של מרשנו עד תום ההליכים בטענה כי ישנו חשש שימלט מהדין, זאת על אף שבמהלך השנים המאשימה לא הגיעה לאף אחד מהמעורבים, אף על פי שבהישג יד ניתן היה לעשות זאת. מאחר ומרשנו ניהל הליכים שונים בבתי המשפט ואף היה נתון תקופה ארוכה בתנאים מגבילים בתיקים אחרים, מכאן עולה שעם מעט מאמץ יכלה המאשימה גם יכלה להביא את מרשנו לדין, אך למרבה הצער לא עשתה זאת.

"בית משפט השלום בתל אביב קיבל טענותינו אלו ושחרר את מרשנו בתנאים מגבילים, אך לצערנו בית המשפט המחוזי קיבל את ערר המדינה וביטל את החלטת השחרור, וזאת על אף שהמדינה הסכימה כאמור שהעילה המרכזית לבקשת המעצר הינה המלטות מהדין ולא נשקפת מסוכנות ממרשנו. מאחר ודיון גישור בעניינו קבוע כבר ליום 26.3.23 החלטנו בהחלטה משותפת עם מרשנו לשים את מלא המרץ בתיק העיקרי ושם תתבהר התמונה המלאה. בשלב זה, רק נבקש לציין כי לאחר שנחשפנו לחומרי החקירה נוכל לומר בפה מלא כי מרשנו עצור על לא עוול בכפו, אין לו יד באישומים המיוחסים לו, והוא עצמו נפל קורבן להונאות המיוחסות לו".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *