נציבת שב"ס עפרה קלינגר הודיעה על פרישתה

שתף כתבה עם חברים

קלינגר וארדן (במרכז). אחרי שלוש שנים

נציבת בתי הסוהר, רב-גונדר עפרה קלינגר ביקשה מהשר לביטחון הפנים גלעד ארדן לסיים את שירותה בשירות בתי הסוהר בסוף השנה, לאחר שלוש שנים כנציבת בתי הסוהר.

לאחרונה פורסמו ידיעות כי ארדן שוקל מינוי נציב חדש ואי הארכת כהונתה של נציבת שב"ס בשנה נוספת, בדומה להחלטתו עם המפכ"ל.

הנציבה ביקשה היום מהשר לסיים את שירותה בשב"ס בסוף דצמבר 2018, בתום 32 שנים בשירות המדינה. השר ארדן נענה לבקשתה והודה לה על "שיתוף פעולה הדוק ופורה שהניב הישגים רבים למערכת אכיפת החוק ולשירות בתי הסוהר".

קלינגר היא הנציבה הראשונה אי פעם שמונתה מתוך שורות הארגון. לפי המשרד לבטחון הפנים, "במהלך כהונתה הובילה הנציבה מדיניות התומכת בשיקום וחינוך אסירים וחזרתם לקהילה תוך שימוש בכלים מתקדמים כמו טיפול באמצעות בעלי חיים, רדיו לאסירים, מרכזי קשב ועוד. הנציבה קידמה משמעותית את תחום חלופות המאסר והמענה הרפואי לאסירים וגיבשה תכנית רב שנתית, שאושרה ותוקצבה על ידי הממשלה והמשרד לביטחון הפנים להרחבת שטח המחייה של האסירים, הכוללת הקמת בתי סוהר חדשים". תוכנית זו, שפרשה תוכנית הבנייה להקלת מצוקת המחיה בבתי הסוהר על פני עשר שנים, נדחתה על ידי בג"צ והמדינה נדרשה להגיש תוכנית חדשה בזמנים מקוצרים יותר, שטרם הוצגה.

עוד נמסר כי "בתקופת כהונתה של קלינגר התמודד שב"ס עם שביתת רעב של האסירים הבטחוניים בבתי הכלא, שהיתה חסרת תקדים באורכה והסתיימה ללא שום הישג למחבלים". זמן קצר אחרי שמונתה לתפקיד, נאלצה קלינגר לצאת לחופשת מחלה של מספר חודשים כך שתקופת כהונתה האפקטיבית היתה קצרה מזו הרשמית.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *