אשת הנכה הוציאה ממשרד הביטחון כספים במרמה, ותבצע עבודות שירות

שתף כתבה עם חברים

שגית קלפהולץ הואשמה עם שמואל ונועה אבלס בקבלת עשרה מיליון שקלים במרמה. בהסדר טיעון נקבע כי תשלם גם 775 אלף שקלים בשני התיקים נגדה, הפלילי והאזרחי. סנגורה: "בתקופה הרלוונטית, לא היתה לה ברירה אלא לבצע את העבירה"

נרשמה כמטפלת של מישהו אחר (צילום אילוסטרציה)

לאחר שבני הזוג שמואל ונועה אבלס הורשעו שהוציאו במרמה 10 מיליון שקלים ממשרד הביטחון, הגיעה נאשמת שלישית בפרשה, שגית קלפהולץ, להסדר טיעון. בכתב אישום מתוקן שהוגש נגדה הודתה קלפהולץ בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף בנסיבות מחמירות, הלבנת הון, ומרמה לפי פקודת מס הכנסה.

הסיפור התחיל בחברות אמיצה בין שמואל אבלס ליהודה קלפהולץ, נכה צה"ל הזכאי לליווי של 24 שעות ביממה, והפך לפרשייה פלילית במהלכה התברר כי הזוג אבלס הוציא במרמה מיליוני שקלים ממשרד הביטחון. השניים, שחיו בביתו של יהודה וטיפלו בו במסירות לאורך שנים, דיווחו החל מ-2002 על נועה אבלס כמטפלת של יהודה, ורשמו את אשתו שגית, מי שלמעשה טיפלה בו, כמטפלת של נכה אחר (לידיעה קודמת בנושא).

כך קיבלו השלושה במהלך השנים עד למועד הגשת כתב האישום, 10 מיליון שקלים ממשרד הביטחון, בעוד בפועל העסיקו עבור הנכה האחר עובד זר שהרוויח אלף דולר בחודש. הזוג אבלס, יחד עם שגית קלפהולץ, הואשמו בשלל עבירות, ובני הזוג כבר קיבל את עונשו, גם הוא במסגרת הסדר טיעון: שנתיים מאסר לשמואל, ושישה חודשי עבודות זרות לנועה. השניים אף איבדו את כל רכושם, שחולט במסגרת ההסדר.

עו"ד בסרגליק

כאמור, גם קלפהולץ, באמצעות סנגורה עו"ד אייל בסרגליק, הגיע השבוע (3.10) להסדר טיעון, לפיו תבצע שישה חודשי עבודות שירות, ויחולט ממנה רכוש בשווי 275 אלף שקלים לטובת הבטחת התשלום הראשון בתביעה האזרחית נגדה, שגם בה הגיע להסדר.

קלפהולץ תחזיר לקופת המדינה חצי מיליון שקלים, חצי בתוך 60 יום, והשאר ב-60 תשלומים שווים החל מה-1 בינואר 2019. במידה שלא תעמוד בתשלומים, תחויב קלפהולץ בסכום של מיליון ו-396 אלף שקלים. לצורך הבטחת התשלום הראשון סוכם בהסדר כי יחולט רכב מסוג לנדרובר דיסקברי.

עו"ד בסרגליק, שביקש מבית המשפט לתת להסדר תוקף של פסק דין: "לאחר ארבע שנים של ניהול התיק, הסתיים אחד המקרים הטרגיים של הגשת כתב אישום בישראל. מרשתי, אשה נכה, נדרשה הלכה למעשה לטפל בבעלה ולא לקבל תשלום שמגיע לה כחוק, כשגורמים במשרד הביטחון אומרים לה 'תתגרשי ממנו על מנת לקבל את התשלום'.

"היום, בניגוד לתקופה הרלוונטית להגשת כתב האישום, החוק מאשר תשלום גם לגבר או אישה שמטפלים בבני זוגם. יתרה מכך, לפני כשנה תוקנו התקנות כך שנכה יכול לבחור מי המטפל שלו. אבל במצב הדברים בתקופה הרלוונטית, למרשתי לא נותרה למעשה ברירה אלא לבצע את העבירות כדי להתקיים.בסופו של דבר הפרקליטות מחקה 90 אחוז מכתב האישום המקורי, וההסדר הראוי ביותר אליו הגיעו הצדדים מגלם בתוכו גם את התביעה האזרחית שהגישה המדינה, כך שמרשתי הסירה את המחדל".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *