"נמאס לי ממך, קחי את הדברים ועופי מהבית"

שתף כתבה עם חברים

בית הדין הרבני חייב בעל לפצות את אשתו ב-60 אלף שקלים, לאחר ששלח לה הודעות ווטסאפ משפילות ונקט כלפיה סנקציות כלכליות

הבעל לא ענה על אף אחד מציוויי הרמב"ם (צילום אילוסטרציה: מרים אלסטר, פלאש 90)

בית הדין הרבני בתל אביב פסק לאחרונה (5.7) כי על בעל לפצות את אשתו בסכום של 60 אלף שקלים, עקב הודעות וואטסאפ משפילות וסנקציות כלכליות שהפעיל עליה.

השניים התחתנו לפני שש שנים, יש להם שני ילדים בני חמש ושנה, ומזה כשמונה חודשים הם חיים בנפרד, לאחר שהאישה עזבה עם הילדים לבית הוריה. באמצעות עו"ד מאיר הילזנרט, תבעה האישה לחייב את הבעל בגירושין ובכתובה בטענה כי התעמר בה כלכלית, ביזה והשפיל אותה, וניתק את הקשר בינה ובין ילדיה, לבין משפחתה. הבעל, באמצעות עוה"ד אלינור ליבוביץ' ושלום מדר, הכחיש אולם הסכים להתגרש, ובלבד שתביעת האישה לכתובה תידחה.

הרכב בית הדין הרבני האזורי בתל אביב התרשם שהאישה ניסתה לשמור על שלמות הבית, אפילו במחיר של ויתורים מפליגים, בעוד הבעל הוא שיזם את הפרידה. "נמאס לי כבר ממך, לא טוב לי אתך", כתב לה בווטסאפ. "אני רוצה עוד היום שתיקחי את הדברים, תעופי מהבית ותישארי להתמודד עם ההוצאות…אין לך ויזה, אכלת אותה".

הרבנים צבי בן יעקב, יצחק הדאיה ומשה בצרי סברו כי הודעות אלה מצביעות על סנקציות כלכליות שהפעיל הבעל נגד האישה, שהייתה תלויה בו כלכלית, וכן על יחס משפיל ומבזה. העובדה שביקש ממנה לעזוב את הבית מלמדת על רצונו בגירושין.

בית הדין הסביר כי בעל שחפץ בשלום בית, לטענתו, לפחות אמור להתנצל על מילים כה בוטות, המבטאות זלזול עמוק באשה, והוסיף שנראה כי הבעל חי בבועה שאינה מתחשבת בעולמה הרגשי של האישה. "ציוו חכמים, שיהיה אדם מכבד את אשתו יתר מגופו, ואוהבה כגופו", ציטטו הדיינים את הרמב"ם, "ואם יש לו ממון, מרבה בטובתה כפי הממון, ולא יטיל עליה אימה יתירה, ויהיה דיבורו עמה בנחת ולא יהיה עצב ולא רוגז". אף אחד מהדברים הללו, קבע בית הדין, לא התקיים כראוי.

עם זאת, ציינו הרבנים שסכום הכתובה, 555 אלף שקלים, גבוה ביחס למצבו הכלכלי של הבעל, וכן פירט גישות בהלכה שאין לפסוק לאישה שתבעה גירושין כתובה ותוספת כתובה, אלא אם הגירושין הם מחמת מעשים שהם בפשיעת הבעל.

כמו כן לקח בית הדין בחשבון את חמש שנות נישואיהם, את הילדים, ואת העובדה שלצדדים אין כל רכוש, ופסק כי במקרים כאלה, גם אם לא היה מקום לחייב את הבעל בכתובה, יש לחייבו בסכום סביר בתורת פיצוי. לאור זאת, קבע כי על הבעל לשלם לאישה סכום של 60 אלף שקלים, וקבע מועד לסידור גט.

הכותבת, עו"ד דפנה לביא, היא עורכת דין לענייני משפחה ומרכזת מדור המשפחה באתר "פוסטה".

 

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *