אזרח אוקראיני נעצר בחשד לתקיפת בת זוגו, הסרטון הוכיח אחרת

שתף כתבה עם חברים

השניים השתכרו במטוס, ובסרטון נראה בבירור שהאישה נופלת על הפנים כשהחשוד, בנו של שותפו של ראש ממשלת אוקראינה, כלל לא לידה

לא רק לא תקף, אפילו עזר לה. בן גוריון (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90)

בית משפט השלום בפתח תקוה שחרר שלשום (18.9), ממש לפני יום הכיפורים, את רוסטיסלב ברודצקי, תייר אוקראיני בן 38, שנעצר בחשד לתקיפת בת זוגו עמה הגיע לישראל יום קודם. האישה אושפזה, ולאחר שהתאוששה מעט החליטו במשטרת ההגירה להעביר אותה למתקן מעצר, מאחר שהיא מסורבת כניסה בשל האירוע. ברודצקי עצמו חזר לאוקראינה חמש שעות לאחר שחרורו.

סנגורם של השניים, עו"ד יניב שגב, לא התקשה לשכנע את בית המשפט שלא להיענות לבקשת הארכת המעצר של המשטרה. לדבריו, סרטון ממצלמות האבטחה בשדה התעופה הספיק כדי שגם השופט מוטי פירר יקבל את עמדתו.

תחילת האירוע, ב-17 בחודש, כשבני הזוג הגיעו מאוקראינה לביקור בישראל. הגבר הוא בנו של אוליגרך המקורב לראש ממשלת אוקראינה. לפי גרסתו ולטענתו, השניים שתו במשך הטיסה כחצי ליטר ויסקי, ולאישה, שעברה לפני כשנתיים ניתוח, היתה זו הפעם הראשונה בה שתתה אלכוהול מאז.

עו"ד שגב

לאחר השתייה, האישה בקושי היתה מסוגלת לעמוד. לפי גרסת הגבר, הוא תמך בה והושיב אותה על מתקן בסמוך לביקורת הדרכונים, וכשעזב אותה לרגע היא התעלפה ונפלה עם הפנים על הרצפה, כשהוא כלל לא לידה. "נפל לו התיק מהיד, והוא עזב את האישה לשנייה", מסביר שגב. החבלות שלה הן באף ובמצח, כי היא פשוט נפלה עם הפנים קדימה". במשטרה טענו כי יש חשד שהאישה הותקפה במהלך הטיסה ארצה.

כאמור, השופט פירר צפה בסרטון ממצלמות נתב"ג והיה חד משמעי בהחלטתו. "לאחר שעיינתי בדקדוק רב בסרטון שמתעד את האירוע", כתב השופט, "באתי לכלל מסקנה כי נכון לשעה זו לא נתגבש חשד סביר ברמה המצדיקה את מעצרו של החשוד". השופט השאיר לרשות ההגירה את ההחלטה אם לאשר את כניסתו של ברודצקי לישראל או לגרשו. חמש שעות לאחר מכן כבר נחת ברודצקי חזרה באוקראינה.

עו"ד שגב: "אם לא מדובר במניע פסול שהיה בבסיס ההחלטה לעצור את מרשי, אזי מדובר במשטרת 'לואי דה פינס', ועל כך יש להצר צער רב".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *