שחרור בתנאים לנאשם בהברחת מאג ותת מקלע מהרשות הפלסטינית

שתף כתבה עם חברים

בעקבות ההחלטה שאושרה בבית המשפט העליון, הפרקליטות הביעה הסכמה עקרונית לשחרר גם את שני הנאשמים האחרים

מאג FN (צילום ארכיון להמחשה מתוך YOUTUBE)

תושב כפר קאסם, הנאשם יחד עם שניים אחרים בהברחת אמצעי לחימה מהשטחים הפלסטינים לישראל, שוחרר למעצר בית באיזוק אלקטרוני.

מכתב האישום נגד עומר סרסור (31) עולה, כי הוא וחבריו קשרו לייבא נשק ותחמושת משטחי הרשות. במסגרת התוכנית, הם שוחחו טלפונית ותיאמו מפגש שבמסגרתו ייכנסו לשטחים, יקבלו את כלי הנשק ויובילו אותם. מהחקירה עולה, כי ב-11 ביוני חצו שני הנאשמים האחרים את מחסום חוצה שומרון לכיוון השטחים במשאית, ואילו סרסור נכנס לשטחים ברכב פרטי. בהיותם בשטחים, כך נטען, הם קיבלו מקלע מאג FN עם קנה נוסף, תת מקלע, שתי מחסניות ושרשור תחמושת.

בכתב האישום נטען, כי הנאשמים הטמינו את האמל"ח מאחורי כיסא הנוסע במשאית, עטוף בשקיות ובבדים. לאחר שהשלושה חצו את המחסום בחזרה לישראל, הם נעצרו על ידי המשטרה. עם הגשת כתב האישום, הפרקליטות ביקשה להאריך את מעצרם עד תום ההליכים.

בתסקיר שהוגש בסוף חודש אוגוסט המליץ שירות המבחן לשחרר את סרסור באיזוק אלקטרוני לדירה שנזכרה במיוחד על ידי בני משפחתו. הפרקליטות התנגדה, אולם הסנגור עו"ד דוד יפתח, עתר לקבל את המלצת שירות המבחן, תוך שהדגיש את עברו הנקי של הנאשם והמפקחים הראויים שהוצעו. בתום הדיון, בית המשפט המחוזי הורה על שחרור הנאשם בתנאים אלו, בכפוף להפקדת ערבות עצמית של 150 אלף שקל וארבע ערבויות צד ג' בסכום זהה.

עו"ד יפתח עו"ד מרוז עו"ד אבנון

הפרקליטות ערערה לבית המשפט העליון, אך השופט דוד מינץ דחה את הערעור, תוך שציין כי לנאשם אין עבר פלילי ואורח חייו נורמטיבי. השופט הוסיף כי המפקחים ראויים וכי יש לתת משקל משמעותי לתסקיר החיובי.

בעקבות החלטת העליון, הפרקליטות הביעה הסכמה עקרונית לשחרור גם את שני הנאשמים האחרים – מוחמד מוסא ואחסאן שיך עיסא – המיוצגים על ידי עורכי הדין משה מרוז וצבי אבנון, למעצר באיזוק אלקטרוני. זאת לאחר קבלת תסקיר בעניינם, בחינת חלופות מעצר והמפקחים וחוות דעת ממנהלת האיזוק האלקטרוני.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *