סוכן עבריין, שהופעל בחודשים האחרונים בקרב קהילת המסתננים באילת, הפליל 12 חשודים בסחר בסמים, בהם שלושה תושבי העיר.
במשטרה ציינו כי לאחר שהתקבלו פניות מתושבי העיר בכלל ומתושבי שכונה א' בפרט, על מסתננים שסוחרים בסמים, המשטרה גייסה והפעילה סוכן סמוי בשכונה ובעיר, בקרב מסתננים מסודן ואריתריאה שסחרו בסמים דרך קבע, בעיקר בסמי פיצוציות.
בשלושת חודשי פעילות הסוכן נאספו ראיות לעבירות תיווך וסחר בסמים נגד 12 חשודים, מתוכם תשעה מסתננים ושלושה תושבי העיר. לפי המשטרה, גם גובשו ראיות ל-25 עסקאות סמים. במשטרה מציינים כי מדובר בסמים מסוג FUB-AMB (מקבוצת סמי פיצוציות), קנאביס, הרואין וחשיש, שנמכרו תמורת מאות שקלים.

עשרות שוטרים, לוחמי מג"ב ובלשים, בסיוע כלבי חיפוש של יחידת הכלבנים, פשטו (19.8) על בתי החשודים ועל מקומות שונים בהם הם פעלו. המשטרה תפסה ראיות, וגם רכוש וכסף החשודים שהתקבלו או נקנו מכספי עבירות הסחר בסם.
במשטרה הוסיפו כי הסוכן שהצליח לרכוש את אמונם של הסוחרים תיעד חלק מהעסקאות, על אף שמדובר בקבוצת אוכלוסייה סגורה, שקיים קושי לחידור לתוכה.
החשודים מיוצגים על ידי עורכי הדין אלעד אלקיס, ליז זמור, יעל דארבי ואייל לביא. מעצרם הוארך בבית משפט השלום באילת.










