מחמד טורק (22) דאוד אסלים (20) ומונתסר עמארה (23) מטירה נעצרו על ידי חוקרי מרחב השרון בתום חקירה סמויה, בחשד שב-28 ביוני הטמינו מטען חבלה ברכב של תושב עירם במטרה לחסל אותו. ככל שידוע המטען לא התפוצץ. הרקע הוא כנראה סכסוך שמהותו טרם נחשפה. בביתו של טורק נמצאו פריטים שונים, דוגמת נפצים וחומרים היכולים לשמש להכנת מטענים.
השלושה חשודים בניסיון רצח, הנחת חומר נפיץ וקשירת קשר לפשע. הם הובאו ביום שני (23.7) לדיון בבית משפט השלום בפתח תקווה והמשטרה ביקשה להאריך את מעצרם בתשעה ימים. סנגורם, עו"ד ג'ואד נאטור, הכחיש את המיוחס להם.

בתום דיון קצר, מעצרו של טורק הוארך עד 29 ביולי. מעצרם של אסלים ועמארה הוארך עד 26 ביולי. הבוקר התייצבה המשטרה בבית המשפט עם הסכמה על שחרורם של אסלים ועמארה למעצר בית עד 2 באוגוסט, בכפוף לתנאים מגבילים נוספים.
עו"ד נאטור מסר בתגובה: "תיק שהתחיל בכותרת של ניסיון רצח והנחת מטען, הסתיים היום בשחרור שני החשודים למעצר בית של שבוע. טוב שהמשטרה השכילה והגיעה למסקנה שמרשיי חפים מפשע ואינם קשורים למקרה. אני מאמין שגם לגבי העצור השלישי והעיקרי מוחמד טורק היחידה החוקרת תגיע למסקנה זהה".









