
שבועיים לאחר שהסגירו את עצמם, ביום שישי שוחררו כלל החשודים שנותרו במעצר אשר נחשדו במעורבת בניסיון רצח בתיק הנחת מטען חבלה במסעדה בדרום.
מאז שבני הדודים מתן ושרון ארביב וחברם – מוטי אהרוני הסגירו את עצמם, מעצרם, כמו גם של אלעד מור יוסף ואלמוג אבשלומוב, הוארך מעת לעת, כשבדיון האחרון מעצרם החשודים, שיוצגו על ידי עורכי הדין תמיר סננס, דורון נוי , יהלי שפרלינג, רותם כהן וחן בן חיים, הוארך עד 21 באוגוסט. החשד של חוקרי המשטרה היה כי מור יוסף ובני הדודים ארביב הניחו את המטען, בשליחותו של החשוד אהרוני. על פי המשטרה, מור יוסף ובני הדודים ארביב נסעו ברכב סקודה, החליפו אותו ברכב אחר ולאחר מכן הניחו את המטען.
אולם, מבחינת הראיות, לחוקרים היה תיעוד של חלק מהחשודים יוצאים ערב לפני וביום האירוע ומסתובבים ליד המסעדה, אך במשטרה התקשו לקשר תיעוד החשודים בהכנות שלפני – לדמויות האלמוניות שהניחו את המטען בפועל.
במהלך דיוני הארכת המעצר התברר כי במשטרה מעריכים שהרקע להטמנת המטען הוא קשר קרוב של ראש ארגון הפשע בני שלמה למסעדה, מקום בו הוא שוהה רבות ואף מקורב לאנשים מסויימים אותם היה פוגש שם. במשטרה בדקו חשד כי מי שעומדים מאחורי הזמנת הטמנת מטען החבלה הם גורמים מארגון הפשע של שלום דומרני, באמצעות אנשי מבצעים המזוהים עם מיכאל מור.
הדבר הוביל לכך שלאחר הארכות מעצר האחרונות, החליטו בימ"ר לכיש לשחרר את החשוד מור יוסף, שיוצג על ידי עו"ד שרון וקנין, לאחר שהתשתית הראייתית לא התחזקה. שחרורו של מור יוסף, שנחשב לחשוד מרכז, הוביל את עוה"ד יניב דניאל, להגיש בשמם של בני הדודים ארביב ושל אהרוני ערר לבית המשפט המחוזי בבאר שבע.
עוד בטרם התקיים הדיון בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, כשעוה"ד דניאל כבר באולם, הודיעה המשטרה כי החליטה לשחרר מהמעצר את השלושה וכן את אבשלומוב, שיוצג ע"י עו"ד בן חיים. למעשה, ביחידה החוקרת, בהתייעצות עם הפרקליטות, הבינו כי במצב הראייתי הנוכחי, אין טעם להילחם על מעצרם של החשודים בבית המשפט המחוזי. בכך למעשה הגיע תיק החקירה, בשלב זה, למבוי סתום.















שוב פעם המשטרה מוח האצל של היקום עוצרת משחררת ואז שימו לב עוצרת משחררת פעלולים מיוחדים