לידיעת הקורא רפי גינת ומערכת "כלבטק": אילן אזרד ממעלה אדומים, שהיה הבעלים והמנהל של שתי חברות העוסקות בתחום המזון, הורשע בזיוף שמן זית במה שמכונה "תיק השמן" וגם ב"תיק מפעל המזון", אבל לא ירצה מאסר בפועל אלא רק עבודות שירות, וישלם קנס כספי בסך עשרות אלפי שקלים.
לפי כתב האישום נגד אזרד, בין מאי 2006 לינואר 2010 אזרד וחברתו זייפו בקבוקי שמן זית, לא עמדו בחובות סימון בקבוקים ונתנו במוצר תווית כוזבת. מבדיקה שנערכה לבקבוקי שמן שנתפסו עלה, כי לשמן אין טעם או ריח האופייניים לשמן זית, הרכב השמן אינו מתאים לשמן זית אלא לשמן סויה, ואף נמצאה תוספת צבע סינטטי בשמן.
במועדים השונים היו וריאציות שונות על צורות הזיוף, אך בכולם הרכב השמן שנמצא בבקבוקים לא התאים לשמן זית אלא לשמן סויה. בנוסף, באחד המקרים, מתלוננת שרכשה בקבוקים של תרכיז חמוציות ששווק על ידי החברות חשה הרגשת בחילה לאחר שטעמה מאחד הבקבוקים. במועדים שונים ביצעו אזרד והחברות גם הטעיות שונות בקשר לבקבוקים ששווקו כתרכיזי פרי שונים. כך למשל נמצאו במוצר תוספת צבע סינטטי וחומר משמר, בעוד שעל גבי המוצר נרשם כי הינו מכיל פרי טבעי. גם הזימון התזונתי היה מטעה. תיק נוסף בו הורשע כאמור אזרד הוא "תיק מפעל המזון" – ייצור מוצרי מזון במפעל בטירת יהודה ללא רישיון יצרן, מה גם שבביקורת במפעל נמצאו ליקויים רבים.
הצדדים הגיעו להסדר טיעון, במסגרתו תוקנו כתבי האישום ואזרד הודה בשמו ובשם החברות שלו, והורשע יחד איתן. לפי ההסדר, התביעה הגבילה עצמה לבקש מאסר בפועל בעבודות שירות, בעוד שהסנגור לא הוגבל בטיעוניו. אזרד נמצא ככשיר לביצוע עבודות שירות. התביעה טענה כי "אין מדובר ביצרן קטן, מקומי, אלא מדובר ב'מגה יצרן' שמשווק את תוצרתו לבאר שבע, תל אביב, הרצליה פיתוח, בית חולים תל השומר, ולרשתות מוכרות כגון 'טבע קסטל' ו'חצי חינם' בחולון.
לאזרד, בן 58, אין עבר פלילי וכיום הוא בכלל עוסק במכירת טלפונים סלולאריים. הסנגור, עו"ד עודד מורנו, ציין כי אזרד הודה במיוחס לו בהזדמנות הראשונה וחסך זמן שיפוטי, וביקש שלא להחמיר בקנס בשל מצבו הכלכלי. אזרד עצמו הביע צער וחרטה בבית המשפט.
השופטת מיכל ברק-נבו גזרה על אזרד שלושה חודשי עבודות שירות בבית החולים "ביקור חולים", כמו גם שישה חודשי מאסר על תנאי וקנס בסך 50 אלף שקל.
את התביעה ייצגה עו"ד לילך כץ.









