כסף קרוב רחוק

שתף כתבה עם חברים

ניר שמיר מקיסריה חשוד באי דיווח על הכנסות מעסקי נדל"ן בארץ ובחו"ל, בסך של כ-300 אלף פאונד בשנה

ניר שמיר, בן 56 מקיסריה, חשוד כי לא דיווח על הכנסות של מיליוני שקלים מעסקי נדל"ן והשקעות שהיו לו בארץ ובחו"ל. בית משפט השלום בחיפה שחרר אותו ( 3.6) בערבויות של 550 אלף שקל ועיכב את יציאתו מהארץ למשך 180 יום.

במשרד חקירות מס הכנסה חיפה והצפון מתנהלת חקירה נגד שמיר, בעל עסקי נדל"ן והשקעות בארץ, באנגליה, בצרפת ובארצות הברית. מהבקשה שהוגשה לבית המשפט עולה, כי ב-10 בינואר 2013 הגיש שמיר הצהרה לפקיד השומה, לפיה חדל מעיסוקיו בשנת 2000, אולם בפועל המשיך בכל עיסוקיו, הפיק הכנסות מביצוע השקעות בנדל"ן ובמימון נדל״ן בארץ ובחו״ל, וקיבל הכנסות בסכום כולל של כ-300 אלף פאונד (כ-1.8 מיליון שקל) לשנה.

עוד נטען, כי בשנת המס 2010 רכש שמיר דירה בישראל לבת זוגו. כ-3.6 מיליון שקל אשר שולמו עבור הדירה התקבלו מחברה זרה שבניהולו. כמו כן, החוקרים טוענים כי על פי החשד, במזיד ובכוונה להתחמק ממס, שמיר לא הגיש דוחות לפקיד השומה ולא הצהיר על הכנסות שקיבל בארץ ובחו״ל כאמור.

את שמיר ייצגה בדיון עו"ד שוש שחם, שטענה כי מדובר בתושב אנגליה המחזיק גם באזרחות ישראלית. את התביעה ייצגה עו"ד רותי בן שמואל.

תיק בית משפט – 2672-06-13

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *