![]() |
| ציור של לאה ניקל בבית המשפט העליון |
מאז פתיחתו של בית המשפט העליון בשנת 1992 במשכנו שבקריית הממשלה, מעטרות יצירות אמנים ישראליים, מאוסף מוזיאון ישראל, את קירות חדרי הישיבות שבהיכל ואת לשכת הנשיאים לדורותיהם. בנוסף מוצבים פסלים מאוסף המוזיאון גם בחצרות הפנימיות.
בשיתוף פעולה שבין האוצרים אמיתי מנדלסון ממוזיאון ישראל ואורנה יאיר ממוזיאון מורשת בתי המשפט בבית המשפט העליון, מוחלפת תצוגת היצירות מידי מספר שנים, תוך שמירה על בחירה ממגוון עבודותיהם של יוצרים ישראליים, ביניהם לאה ניקל, יוסף זריצקי, בוקי שוורץ, אביגדור אריכא, צבי מאירוביץ', אביגדור סטימצקי, אסד עזי, אליהו גת ויחזקאל שטרייכמן.
מעבר ליופייה של התצוגהולעניין שהיא יוצרת בקרב אורחים מהארץ ומחו"ל, היא ביטוי לשיתוף פעולה של למעלה מ-20 שנים בין שני המוסדות, הנמצאים בשכנות, משני קצותיה של קריית הממשלה – מוזיאון ישראל ומוזיאון בתי המשפט בבית המשפט העליון.
![]() |









