
ב-10 באפריל התקבל דיווח במוקד 100 בדבר קטטה במרכז ראשל"צ, בו נראו שני אנשים תוקפים אדם אחר במכות נמרצות לרבות שימוש בחפץ קהה. כתוצאה מהאירוע נפצע הקורבן, תושב העיר בן 25 באורח קשה, ופונה לקבלת טיפול רפואי.
עם התקדמות החקירה, ולאחר איסוף ממצאים, הצליחו חוקרי היחידה לחקירת פשעים בתחנת ראשל"צ להביא לחשיפת המעורבים – קסם אזולאי (31) וליעד נחום (28) – והם נעצרו לחקירה.
מעצרם הוארך מעת לעת, כשבמהלך החקירה נבדק חשד כי הרקע לאירוע הוא חוב כספי על סמים. בסופו של דבר, הגישה התביעה המשטרתית כתב אישום לבית משפט השלום בראשון לציון, אשר מייחס לשני הנאשמים עבירה של חבלה חמורה בצוותא, וכן לנאשם אזולאי גם עבירה של נהיגה פוחזת של רכב. כתב האישום לא פירט את הרקע לתקרית האלימה.
מכתב האישום עולה כי באותו היום, סמוך לשעה שבע בבוקר, הגיעו השניים אל צומת רחובות רמז ותש"ח בראשל"צ, כשאזולאי נוהג ברכב. בהגיעם לצומת, עצרו הנאשמים את הגי'פ בו נסעו בסמוך למעבר החציה בפנייה לכיוון צפון, תוך שהם עולים על המדרכה. הם ירדו מן הג'יפ והחלו במרדף רגלי אחר הקורבן, המוכר למשטרה, שהיה באותה העת במקום
מיד ובסמוך לכך, וכחלק מהמרדף, חצה הקורבן בריצה את הצומת, בעודו רץ על נתיב הנסיעה, כנגד תנועת הרכבים החולפים ואחריו הנאשמים. לאחר שלא הצליחו לתפוס אותו, חזרו אל הרכב והחלו בנסיעה בעקבותיו.
או אז, נכנס הקורבן אל רכב חולף, תוך ניסיון בריחתו, בעוד הרכב עבר ברמזור אדום. בהמשך, יצא הקורבן מהרכב והחל פעם נוספת בבריחה רגלית ובשלב מסוים פגעו בו הנאשמים תוך כדי ריצתו. על פי האישום, עצרו אזולאי ונחום את רכבם והחלו במרדף רגלי אחריו. הקורבן ניסה להיכנס לרכבים חולפים, אך לאחר שלא הצליח ניסה לעלות על נגרר. או אז, בעט בו הנאשם אזולאי, וכתוצאה מכך עף הקורבן אל תוך הנגרר תוך שהטנדר ממשיך בנסיעה לכיוון מערב עד אשר האט. כשהבחינו בכך הנאשמים, חזרו אל רכבם והחלו בנסיעה בעקבות הנגרר, חסמו את הטנדר, תפסו את הקורבן, הפילו אותו אל הכביש והחלו להכותו בבעיטות, מכות אגרוף ובאמצעות חפץ הנחזה כגרזן, בכל חלקי גופו ובין היתר בראשו. לאחר זמן קצר נמלטו הנאשמים מהמקום.

התשתית הראייתית נגד השניים, שמיוצגים על ידי עורכי דין גל וולף ותום הלפרין מתבססת על צילומי מצלמות אבטחה, עדויות שנגבו ודוחות פעולה של השוטרים. לצד כתב האישום, הוגשה בקשה למעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים. מהבקשה עולה השניים שמרו על זכות השתיקה. עוד עולה מהבקשה כי באמתחתם של השניים הרשעות קודמות שבגינן ריצו מאסרים.








