
צעיר בן 26 מהדרום נתפס נוהג בחודש דצמבר 2017 בזמן פסילה וללא ביטוח. הוא הורשע במסגרת הודאתו ולאחרונה (12 אפריל), אימץ בית המשפט לתעבורה הסדר שגיבשה הסניגורית שלו – עו"ד שני אלגרבלי.
בזמן תפיסתו, נהג הנאשם בפעם רביעית ללא רישיון ולמעשה – מעולם לא הוציא אחד. בנוסף הוא הואשם בנהיגה בפעם השנייה בפסילה. לחובתו של הצעיר עוד שני תיקים פתוחים בגין עבירות דומות, שם מתנהל הליך של הוכחות. הנאשם תחילה יוצג על ידי סניגור אחר ועו"ד אגרבלי נכנסה לייצוגו בתיק לקראת סופו. עורכת הדין מצאה כשלים ראייתיים כגון מזכרי שוטרים שסתרו זה את זה וסרטוני מצלמות הגוף של השוטרים שלא שיקפו את מצב בפועל – וצילמו לטענת ההגנה דברים אחרים ממה שציינו במזכרים.
בנוסף אמרה עו"ד אלגרבלי במהלך הדיון: "מעיון בתסקיר שירות המבחן שהובא לעיוני, נראה כי שירות המבחן סבורים שיש צורך בשילוב מיידי של הנאשם בקבוצת עוברי חוק צעירים והם מעריכים להתנהגות עוברת חוק כאשר שילובו המיידי יכול להביא לצמצום הסיכון שנשקף ממנו. אינטרס הכלל שנאשם לא יבצע עבירות נוספות".
בעקבות ההסדר נגזרו על הנאשם ארבעה חודשי מאסר בפועל (במקום פוטנציאל של כ-18 חודשי מאסר). בנוסף נגזרו עליו 17 חודשי פסילה. השופטת נוגה חקלאי אימצה את ההסדר.

עו"ד אלגרבלי אמרה ל"פוסטה": "עסקינן במקרה בו העבירות בהן מואשם הלקוח חוזרות ונשנות, כאשר בפעם הרביעית נוהג בלתי מורשה ללא רישיון נהיגה, ובפעם שנייה נוהג בפסילה. לצד זאת 2 תיקים שמתנהלים בעבירות דומות ואף חמורות יותר. אני שמחה שבית המשפט אימץ את המלצת שירות המבחן לדחות את העונש אותו ירצה הלקוח שלי כך שיוכל להפיק את המירב מההליך הטיפולי, לצורך מידור התופעה בעתיד. מובנת הקשחת הענישה בעבירות תעבורה, אך לצד זאת חשוב לא פחות למגר את התופעה בהליך טיפולי מותאם".





