עבריין מג'לג'וליה נשפט לשנתיים בתיק ירי לעבר עבריינים מנצרת

שתף כתבה עם חברים

רג'א ג'אבר המזוהה עם ארגון חרירי תועד באירוע ירי לעבר אחמד גזאלה ושאדי כואג'ה מנצרת, שניצלו באותו אירוע אולם חודש לאחר מכן חוסלו ביפיע, מה שלא מנע את הסדר הטיעון המקל

רג'א ג'אבר לאחר יציאתו מקפה "ארומה"

רג'א ג'אבר (31) מג'לג'וליה נשלח לשנתיים מאסר בפועל במסגרת הסדר טיעון בו הואשם בירי ובפציעה של אחר במרכז נצרת עילית.

על פי כתב האישום, ב-26 בפברואר, סמוך לתשע בערב, ג'אבר הגיע עם חבורה שמנתה כ-10 אנשים המזוהים עם ארגון פשע חרירי למתחם דודג' בנצרת עילית. המטרה היתה להיפגש עם חבורה מקומית כדי ליישב מחלוקת. החבורה הגיעה במספר כלי רכב, אחד מהם בשימושו של הנאשם, וכן בקטנוע. ג'אבר ושישה נוספים מחבורתו נכנסו לבית קפה "ארומה" – שם נפגשו עם אנשים מהחבורה היריבה, ביניהם שני תושבי נצרת, אחמד גזאלה ושאדי כואג'ה. שתי החבורות ישבו סביב שולחן בבית הקפה ושוחחו. "הדיון" לא היה מוצלח, ולאחר כחמש דקות הם קמו ועזבו את המקום.

לאחר היציאה, התקדמו שתי החבורות לכיוון כלי הרכב. ג'אבר ישב מאחור על הקטנוע בו נהג אדם אחר. הוא חבש לראשו קסדה, והתקדם לעבר בית הקפה. באותו זמן יצאו מהמקום בני החבורה היריבה, אליהם הצטרף סלימאן עווד, תושב נצרת שהגיע למקום במהלך הפגישה והמתין בחניון. הוא יצא מתוך רכב חונה, והצטרף לחבריו שצעדו לחניון.

צפו בסרטון האבטחה שתיעד את הירי

בשלב זה התקרב הנאשם אל החבורה היריבה, ובעודו על האופנוע שלף אקדח וירה לעברם מספר יריות מטווח קצר. הוא הוסיף לירות תוך כדי נסיעת האופנוע לעבר היציאה מן המתחם, ובסך הכל ירה לפחות תשעה כדורים. כתוצאה מהירי נפגע עווד ברגלו ונגרם נזק לכלי רכב בחניון.

בעת ההימלטות של הנאשם, הקטנוע החליק ושני רוכביו נפלו. ג'אבר קם, השליך את הקסדה ארצה, נכנס לרכב בו נהג אחד מאנשי החבורה, ונמלט. נהג הקטנוע עלה עליו שוב ונמלט, כמו גם שאר בני החבורה.

חודש בדיוק לאחר התקרית הזו, נרצחו שניים מאותה חבורה יריבה בשכונת ביר אל אמיר בנצרת: גזאלה (33) וכואג'ה (36). רצח זה טרם פוענח.

בעקבות הירי ליד "ארומה", ג'אבר הואשם בחבלה בכוונה מחמירה, עבירות נשק וחבלה במזיד לרכב. במסגרת הליך גישור בין סנגוריו – עורכי הדין יהלי שפרלינג ודורון נוי ממשרד עו"ד נוי סננס שפרלינג וחצרוני – לבין הפרקליטות, הצביעה ההגנה על קשיים ראייתיים הקשורים בעיקר לבעיית הזיהוי של הנאשם בצילומי האבטחה.

עורכי הדין דורון נוי ויהלי שפרלינג

בין היתר הציגו הסנגורים את תמונת אחיו של הנאשם, הדומה לו מאוד. בעת חקירת המשטרה האח שהה בכלא, ועל כן המשטרה לא בדקה לגביו דבר, אולם בפועל התברר כי בעת ביצוע הירי עצמו, הוא עדיין לא היה מאחורי סורג ובריח. כאמור, כיוון חקירה זה כלל לא נבדק ולאור האפשרות התיאורטית כי לא הנאשם הוא זה המתועד בסרטי האבטחה, נגרמה למעשה פגיעה בתשתית הראייתית, ולכן נאלצה הפרקליטות להסכים להסדר טיעון.

במסגרת ההסדר תוקן כתב האישום, כך שעבירת חבלה בכוונה מחמירה הוחלפה לחבלה ופציעה בנסיבות מחמירות והעבירה של חבלה במזיד לרכב נמחקה מכתב האישום. בכל הנוגע לעונש, הצדדים הגיעו להסכמה כי על ג'אבר יוטלו 24 חודשי מאסר בפועל שיחושבו מיום מעצרו ביולי  אשתקד. כמו כן, הוטל עליו מאסר על תנאי והוא חויב לשלם קנס של 80 אלף שקל.

השופט ג'ורג' אזולאי אישר את ההסדר וגזר את דינו של ג'אבר.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *