העליון הפך החלטה של מחוזי דרום: להסתפק בעבודות שירות בתיק קוקאין

שתף כתבה עם חברים

למרות השיקום שעבר הנאשם ושבעה תסקירים שהמליצו נגד מאסר, השופט המחוזי אליהו ביתן גזר עונש חמור יותר מזה שביקשה התביעה. העליון תיקן בנימוק שמדובר בתיק עם נסיבות חריגות

חלק מהקוקאין נזרק דרך החלון, חלק נמצא בבית (צילום ארכיון להמחשה: דוברות המשטרה)

הרכב של שלושה שופטים בבית המשפט העליון קיבל ערעור שהגיש נאשם שהודה והורשע בהחזקת קוקאין וחשיש, וקבע כי הוא יבצע שישה חודשי עבודות שירות. זאת, במקום שנת מאסר שנגזרה עליו בבית המשפט המחוזי בבאר שבע.

תחילת הפרשה בבוקר ה-15 באפריל 2015, אז שוטרים מתחנת משטרת אשדוד הגיעו לביתו של יצחק וקנין (28) כשהם מצוידים בצו חיפוש, ודפקו בדלת. וקנין, שנבהל מבואם של השוטרים, השליך מחלון הדירה שקית עם כ-46 גרם קוקאין. אחר כך פתח את הדלת לשוטרים, שמצאו בבית 18 גרם חשיש ומעט יותר מתשעה גרם קוקאין.

וקנין הודה בהחזקת הסמים לשימוש עצמי והורשע במסגרת הסדר טיעון. לבית המשפט הוגשו בעניינו שבעה תסקירים של שירות המבחן, שציין פעם אחר פעם כי מדובר בנאשם בעל מוטיבציה כבירה להשתקם, אשר החל בהליך טיפולי.

הצדדים – סנגורו של הנאשם, עו"ד גיא זהבי מצד אחד, והתביעה מצד שני – לא הסכימו לעניין העונש, אולם במעמד הטיעונים לעונש הביעה התביעה הסכמה לפיה ייגזרו על הנאשם עבודות שירות בלבד, לנוכח דרך השיקום הארוכה שהוא עבר.

עו"ד גיא זהבי

ב-14 בפברואר 2017 הפתיע השופט המחוזי אליהו ביתן כאשר גזר על וקנין שנה מאסר בפועל – עונש חמור יותר מכפי שהצדדים ביקשו. בהחלטתו אז אמר השופט כי העונש שהיה אמור להיגזר על וקנין הוא שנתיים מאסר, וגם לאחר "הנחה" לאור ההליך הטיפולי שעבר. לעונש המאסר הוסיף השופט ביתן שנה מאסר על תנאי וקנס של 10,000 שקל.

עו"ד זהבי ערער לבית המשפט העליון, שהתרשם מסיבותיו החריגות של התיק, והחליט לדחות אותו על מנת לבדוק שוקנין נותר עקבי בכל הקשור להליכי השיקום. השבוע (שלישי, 12.6) קבעו השופטים כי על אף שהם מבינים את ההסתייגויות של בית המשפט המחוזי, בכל זאת מדובר בתיק עם נסיבות חריגות. לפיכך הם המירו את רכיב המאסר בעבודות שירות כאמור, שאותן יבצע וקנין במועצה הדתית באשדוד.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *