חודש אחרי השחרור: ההסתבכות החדשה של עבריין המרמה אריה מרינר

שתף כתבה עם חברים

הפעם, מרינר חשוד שניהל קשר רומנטי עם אישה והבטיח להתחתן איתה, אבל עקץ ממנה אלפי שקלים

טענות לעושק של אלפי שקלים (צילום ארכיון להמחשה)

עבריין המרמה הסדרתי אריה מרינר (57) ממושב סתריה, שהשתחרר ממאסר לפני כחודש, נעצר שוב, הפעם בחשד לעושק של אלפי שקלים מאישה.

מרינר נעצר על ידי שוטרי יחידת ההונאה של מחוז תל אביב בעקבות תלונה שהתקבלה מאישה שטענה כי נפלה קורבן לעוקץ מצדו. האישה סיפרה במשטרה כי הכירה את החשוד באמצעות תוכנית רדיו, כשבמהלך היכרותם הציג מרינר מצג שווא אודותיו וכמי שמעוניין להתחתן איתה. לטענתה, באמצעות המצג והבטחות שווא הוא קיבל ממנה כספים. בחקירתו אישר מרינר היכרות עם האישה, אך טען כי מאחר שנכנס לכלא הוא לא יכול היה להחזיר לה את הכספים שקיבל ממנה.

מרינר מוכר היטב למשטרה מעבירות דומות. באמתחתו שמונה הרשעות קודמות בתחום הונאה ומרמה. בגין הרשעתו האחרונה משנת 2016 הוא ריצה 10 חודשי מאסר בפועל. כמו כן, תלוי ועומד נגדו מאסר על תנאי. עוד קודם לכן, בשנות האלפיים, הוא התפרסם לאחר שהסתבך בתיק בו התחזה לעד ראייה לקרב בחברון, והתראיין בכלי תקשורת שונים בהם סיפר על חברו כביכול, אל"מ דרור ויינברג, שנהרג בתקרית.

במסגרת מאסרו האחרון הוא ריצה את עונשו לאחר שהורשע בכך שקיבל 30 אלף שקל במרמה מאישה שהכיר באתר היכרויות, וניהל איתה קשר רומנטי תוך שהוא מציג עצמו בפניה כאדם אחר ומספר לה כזבים אודות מצבו המשפחתי והתעסוקתי.

"מדובר בעבריין מרמה רצידיוויסט", אמר בפתח הדיון בהארכת מעצרו נציג המשטרה, רס"ר רז לוי. "הוא בעל הרשעות קודמות רבות במרמה, בעל שיטת פעולה קבועה, עובד בצורה שיטתית – מצא לו שיטה לפני 10 שנים. הוא השתחרר לפני 10 חודשים מכלא מעשיהו, על עבירה זהה בדיוק". עוד הוסיף נציג היחידה החוקרת, כי "בזמן שהוא ידע שהוא הולך לקראת מאסר, הוא ביצע לפני כשמונה חודשים את העבירה הנוכחית".

מהדיון עלה כי התלונה הוגשה בסוף חודש מרס, ובמשטרה לא עודכנו כי הוא שהה באותה עת במאסר, ממנו השתחרר לפני כחודש. לאחר שהתיק הגיע לידי מפלג ההונאה, בשבוע שעבר זומן החשוד לחקירה.

הסנגורית, עו"ד יעל ניסן-פינקלמן, טענה להתנהלות תמוהה של המשטרה נוכח השיהוי במעצר, ועתרה לשחררו. מנגד, המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו בארבעה ימים, כשהיא מייחסת לו עבירות של קבלת דבר במרמה ועושק.

השופט עלאא מסארווה

"המדובר בסכום שאיננו גבוה, שהושג במרמה, כך על פי החשד, ותוך ניצול מצב אישי קשה של המתלוננת. אין ספק כי מעשיו של החשוד לו יוכחו, הם מעשים מכוערים מעין כמותם",  אמר השופט עלאא מסארווה. עם זאת, השופט קיבל את טענות הסנגורית והורה על שחרורו של החשוד בערבויות כספיות ובתנאים מגבילים נוספים. "קיים חשד סביר, אך בנסיבות העניין, לא היתה הצדקה למעצרו בהעדר עילת מעצר ולו הייתי מתבקש ליתן צו מעצר בעבר לפני מעצרו – הייתי דוחה בקשה זו", הסביר השופט.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *