18 שנות מאסר לתושב בת ים על אונס שלוש נשים בת"א

שתף כתבה עם חברים

אסף זליג הורשע באונס, בריבוי עבירות מין נוספות ובתקיפת קורבנותיו. בשבוע שעבר הוא נשלח לתקופה ארוכה בכלא, והוא גם יפצה את המתלוננות ב-125 אלף שקלים

rape poster2
כל אימת שנתקל בסירוב – הגיב באלימות

הרכב של שלושה שופטים בבית המשפט המחוזי בתל אביב גזר (19.7) על אסף זליג (34) מבת ים 18 שנותמאסר. זליג הורשע בביצוע עבירות אינוס, ריבוי עבירות של מעשה סדום בנסיבות אינוס, תקיפה, פגיעה בפרטיות ואיומים, כנגד שלוש מתלוננות בתל אביב. הוא זוכה מאישום רביעי בו יוחסו לו תקיפה הגורמת חבלה של ממש ופגיעה בפרטיות.

כתב האישום הוגש ב-25 באוגוסט 2015 ועלה ממנו כי אחת מהמתלוננות והנאשם היו מיודדים, נפגשו לעיתים רחוקות, ומידי פעם קיימו יחסי מין. ב-21 באפריל 2014 הוא הגיע לדירתה ועלה אליה. לאחר שהמתלוננת השכיבה את בנה בן החמש לישון, ישבו השניים בסלון, שוחחו ושתו אלכוהול. הנאשם ניסה לנשק את המתלוננת על פיה אך היא סירבה. הוא איים עליה, ומשעמדה בסירובה הקים וגרר אותה בכוח לחדר השינה. למרות שהתחננה שיניח לה, זליג סירב להרפות, ואז ביקשה ממנו לעשן סיגריה כדי להירגע, וניסתה שוב, ללא הצלחה, לדבר על לבו. בשל הפחד והעובדה שבנה ישן בחדר הסמוך, שבה המתלוננת לחדר השינה, ושכבה עירומה ליד הנאשם כפי שהורה לה. לאחר מכן הוא אנס אותה וביצע בה מעשה סדום, תוך שהוא מכה אותה בחוזקה בפניה. בהמשך ביצע בה מעשה סדום נוסף, ולאחר מכן התלבש ועזב.

ארבעה ימים לאחר האונס פנה זליג למתלוננת השנייה באמצעות הפייסבוק, הציג עצמו כרווק בן 30 פלוס בצירוף מספר הטלפון שלו, וביקש להכירה. המתלוננת התעלמה, אך למחרת הגיח הנאשם מאחוריה ופנה אליה, והיא התעלמה שוב והמשיכה בדרכה.

כששבה לביתה, זליג המתין לה בכניסה, וגם אז היא התעלמה ממנו ועלתה לדירתה. בעודה במדרגות, הבחינה שהוא הולך מאחוריה, וביקשה ממנו לעזוב. הוא החל לרדת במדרגות, אולם כשפתחה את הדלת הגיח מאחוריה, היכה אותה בחוזקה בפניה וניסה לדחוף אותה פנימה. היא נאבקה בו, הצליחה להדוף אותו ולנעול את הדלת. הוא עזב רק כשאיימה להזמין משטרה.

זליג גם ניהל מערכת יחסים עם המתלוננת השלישית. ב-5 במרץ 2015 הם נפגשו בביתו, שתו בירה, ראו סרטים ושוחחו. סמוך לשעה 01:00, כשביקשה לשוב לביתה, ביקש ממנה זליג שתבוא למיטתו והיא ניגשה אליו. כשביקש שתסיר את חולצתה סירבה, ואז ניסה להפשיטה בכוח, היכה אותה בפניה ואיים עליה.

המתלוננת המפוחדת הורידה את חולצתה, והוא החל לגעת בה. לאחר שהתנגדה היכה אותה וביצע בה מעשי סדום תוך שימוש בכוח. הוא המשיך להתעלל בה מילולית, השפיל והעליב אותה, ואז אנס אותה. שבועיים לאחר מכן נפגש איתה בבר והתנצל.

אלא שבעודם יושבים קיבלה המתלוננת מסרון, וזליג דרש לדעת ממי. על רקע זה התפתח ביניהם ויכוח, במהלכו איים לדקור אותה. המתלוננת ברחה לבר סמוך, והנאשם עזב את המקום.

shofetet dotan sara shofet levi mordehay shofet levi yaron  
השופטת שרה דותן השופט מרדכי לוי השופט ירון לוי  

השופטים שרה דותן, מרדכי לוי וירון לוי, קבעו כי "האישומים בהם הורשע הנאשם מתאפיינים באלימות הבוטה אותה הפעיל כנגד הנפגעות… והתעלמות מרצונותיהן… נראה כי כל אימת שהנאשם נתקל בסירוב, הוא מגיב באלימות כדי להתגבר על הדחייה…".

התביעה, באמצעות עו"ד דפנה יבין ועו"ד רעות אביגל מהפרקליטות, הצביעה על חומרת המעשים ועל מסוכנותו של הנאשם, וביקשה להרחיק אותו מהציבור למשך שנים ארוכות. סנגורו, עו"ד שחר מנדלמן, הצביע על עברו הנקי וציין כי הוא גדל במשפחה נורמטיבית.

השופטת דותן, שכתבה את גזר הדין, לא התרשמה והחליטה שלאור חומרת המעשים ואי יכולתו של הנאשם לשלוט בכעסיו, יש להשית עליו מתחם ענישה גבוה. היא גזרה עליו 9.5 שנות מאסר בגין האישום הראשון, חצי שנה על הסעיף השני ו-10 שנים על האישום השלישי –  בסך הכל 20 שנות מאסר, מהן שנתיים חופפות.

עו"ד מנדלמן מסר בתגובה: "עסקינן בתיק מורכב. העונש לטעמי חמור באופן מיוחד בהינתן שהנאשם צעיר נטול עבר פלילי. יוגש ערעור לבית המשפט העליון הן על הכרעת הדין והן על גזר דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *