כתב אישום: תושב רהט דרס אדם בעקבות סכסוך על חניית משאיות

שתף כתבה עם חברים

עימות בין משפחות על רקע חניה הפך לקרב מקלות ואבנים ונמשך בדריסה, האישום: רצח בכוונה תחילה

אילוסטרציה: משטרה

הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד עמר טורה (31) מרהט, בגין רצח בכוונה תחילה, לאחר שדרס אדם עמו היה מסוכסך.
על פי כתב האישום שהוגש בתום חקירת ימ"ר נגב, הרקע לאירוע הוא סכסוך מתמשך בין משפחת הנאשם טורה למשפחת המנוח, בעקבות חניית משאיות השייכות למשפחתו של טורה בסמוך לבית המנוח.

זמן קצר לפני האירוע התפתח ויכוח בין טורה למנוח, שבעקבותיו הועברה אחת המשאיות לקרבת בית משפחת המנוח. במטרה לנסות ולפתור את הסכסוך, יזם אחיו של טורה מפגש בין הצדדים, שנערך בשטח עפר סמוך. למקום הגיעו טורה ואנשים נוספים, ובמהלך הפגישה התפתח עימות מילולי קולני.

לפי האישום, בשלב מסוים המשאית הוזזה למקום נייטרלי, והנוכחים הפצירו בטורה לעזוב את המקום כדי למנוע הסלמה. טורה נכנס לרכבו, אך בעודו שם, המנוח המשיך לקרוא לעברו ואף קילל את אביו של טורה.

לפי הנטען, בתגובה טורה התניע את רכבו, נסע במהירות לשטח העפר ועצר את הרכב בפתאומיות מול האנשים שעמדו שם.
הנוכחים במקום, בהם המנוח, חששו כי טורה עומד לפגוע בהם והשליכו אל רכבו מקלות ואבנים. לפי האישום, טורה האיץ קדימה בשעה שהמנוח עמד בצמוד לפגוש הקדמי של הרכב. טורה פגע במנוח בעוצמה ודרס אותו.
במהלך הדריסה, נפגעו גם אחיו של טורה ואמו של המנוח.

לאחר הדריסה, נמלט טורה מהזירה ובהמשך התקשר למשטרה, דיווח על "דריסות ואלימות" וטען כי רכבו ניזוק. כשעה לאחר מכן, הוא הסגיר את עצמו למשטרה.
בכתב האישום מיוחסת לטורה עבירה של רצח בכוונה תחילה, וכן חבלה חמורה בנסיבות מחמירות ותקיפה הגורמת חבלה ממשית.

במקביל לכתב האישום, הגישה הפרקליטות בקשה למעצרו עד תום ההליכים ובקשה לחילוט הרכב.
התשתית הראייתית בתיק מתבססת על תיעודים ממצלמות אבטחה, עדויות של עדי ראיה, סרטון שצולם על ידי עדת תביעה וראיות נוספות.

לפי התביעה, הנאשם קשר עצמו לאירוע, אך טען בחקירתו כי לא ראה את המנוח כשהאיץ בשטח העפר, ולא התכוון לפגוע בו. לדבריו, כל רצונו היה לברוח מהזירה לאחר שהותקף במקלות ואבנים.
לפי גרסת הנאשם, הוא הגיע למקום כדי לסייע לאחיו, כי ראה שמכים את אחיו באמצעות מקלות ואף הפילו אותו ארצה.

לטענת הפרקליטות, בסרטון לא נראית כל אלימות שהופעלה כלפי אחיו או מי מהנוכחים האחרים.
לנאשם אין עבר פלילי ומייצג אותו עו"ד סלימאן אבו שעירה.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *