חשד: התחזה ללסבית, קיבל תמונות וסרטונים אינטימיים והפיץ אותם

שתף כתבה עם חברים

אילוסטרציה: FREEPIK

צעיר בן 28 ממבשרת ציון נעצר (שני, 16.4) על ידי המשטרה בחשד שהתחזה ללסבית, קיבל תכנים אינטימיים מנשים והפיץ אותם ברשת.

לטענת המשטרה, מחומר החקירה עולה כי הצעיר פתח פרופיל פייסבוק פיקטיבי בשם של בחורה לסבית, יצר קשר עם נשים אחרות, רכש את אמונן, החליף איתן באופן הדדי סרטונים ותמונות  אינטימיים ולאחר מכן הפיץ את אותם תכנים הן בקבוצות וואטסאפ והן בקבוצות פייסבוק.

עם מעצרו של החשוד בוצע חיפוש בביתו והוחרמו חומרי מחשב שונים וכוננים שנלקחו לבדיקת מעבדת הסייבר של המשטרה. במסגרת בדיקת מכשירי המדיה השונים, החוקרים יבדקו כמה נשים נפלו קורבן למעשי הצעיר וינסו להגיע אליהן. במשטרה בודקים גם חשד להפצת תכנים בעלי אופי פדופילי. 

בחקירתו טען הצעיר לגבי אחד מהמקרים, כי לפני מספר שבועות הוא התוודע לסרטון מסוים שמסתובב ברשת, הצליח לאתר את האישה שמופיעה בו והתריע בפניה על קיומו של הסרטון. עם זאת יש לציין כי בידי המשטרה מספר תלונות שהתקבלו בחודש האחרון. נציג המשטרה סירב לחשוף את המספר המדויק של המתלוננות.  

בדיון להארכת מעצרו של החשוד אמר סנגורו עו"ד אלי כץ: "ההורים לא ידעו דבר על העיסוקים מהסוג הזה. הם מוכנים לקבל את החשוד אליהם (למעצר ביתך, מ"פ) בלי גישה לטלפון או למחשב".

בתום הדיון בבית משפט השלום בירושלים, בו היחידה החוקרת ייחסה לחשוד עבירות של פגיעה בפרטיות והעברת מידע כוזב במחשב, השופט אלעד פרסקי החליט לשחרר את הצעיר למעצר בית עד 1 במאי, תוך איסור שימוש בכל אמצעי המאפשר גישה לאינטרנט. מלבד זאת קבע השופט ערבויות כספיות.

לבקשת המשטרה נתן השופט עיכוב ביצוע של יממה על מנת לאפשר לחוקרים לשקול הגשת ערעור לבית המשפט המחוזי.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *