טלגראס מחוז חוף: המשטרה מקעקעת עשרות צעירים בתיקים פליליים

שתף כתבה עם חברים

מדיניות ההפללה של המשטרה נמשכת ללא הפרעה אבל בית משפט בחיפה מסרב להאריך מעצר לעצורים שחשודים בעסקה אחת בלבד

הסוכן שהפליל עשרות חשודים

המשטרה ממשיכה להפליל עשרות ואולי מאות אנשים מדי שבוע בעבירות פליליות על רקע שימוש במריחואנה, ומכירה בין אנשים מקבוצות חברתיות מסויימות.

מבצע הטלגראס האחרון של מחוז חוף במשטרה הוא רק מבצע אחד משורה של מבצעי טלגרס בהם נעצרים המוני צעירים ומוכתמים לעולם ברישום פלילי של סחר בסמים. עשרות חשודים שנעצרו הובאו השבוע בזה אחר זה בפני שופטי המעצרים בבית משפט השלום בחיפה והמשטרה ביקשה להאריך את מעצרם בשבעה ימים, אולם השופטים סירבו לקבל חלק נכבד מהבקשות, שחררו חלק מהחשודים והאריכו בימים בודדים את מעצריהם של האחרים.

לרבים מהעצורים אין עבר פלילי. טלגראס

יש לציין כי לרבים מהמעצורים אין עבר פלילי, וחלקם חשודים בעסקה אחת בלבד של גרמים בודדים. רשימת העצורים מובאת כאן במלואה, אולם בחרנו להימנע מפרסום שמות של עצורים החשודים בעבירות מינוריות של גרמים אחדים מריחואנה, שכן השימוש בה מהווה נורמה חברתית מקובלת חרף מדיניות ההפללה של משטרת ישראל.

אחד המעצרים במבצע (לסרטון המשטרה לחצו כאן)

רשימת העצורים

ב"מ (36) מחיפה – חשוד בסחר בקנאביס במשקל 15.5 גרם. מיוצג על ידי עו"ד רונן חליוה. תחילה מעצרו הוארך ביומיים עד 23 במרץ. אולם, בעקבות ערר שהגישה סנגורו, בית המשפט המחוזי הורה על שחרורו של החשוד למעצר בית עד 23 במרץ. השופט דניאל פיש קבע בהחלטתו מתווה בפרשה לפיו ניתן לשחרר חשודים שמיוחסת להם עסקת סם אחת. "שוכנעתי שמדובר – ככל שהעניין מכוון ביחס לעסקה בודדת – לסיכון מוגבל שניתן לאיינו על ידי חלופה", ציין השופט פיש – ובכך סלל את הדרך שבדיונים נוספים שהתקיימו בית משפט השלום שוחררו מספר חשודים להם יחסה המשטרה עסקה אחת בלבד. כמו כן, עוד שישה חשודים הגישו ערר לבית המשפט המחוזי שאמור לדון בעניינם.

יחד עם זאת ישנם עדיין שופטים הרואים בחומרה את הסחר בין חברים במריחואנה. כך למשל השופטת מריה פיקוס בוגדאנוב שקבעה: "אמנם קיימת מדיניות אי הפללה לגבי משתמשים בסמים מסוג קנאביס, אך מדיניות כזו לא קיימת לגבי סוחרי סמים. כאשר האופן בו בוצעו לכאורה פעולות הסחר מאפשר לכלל הציבור, ולא רק לאלו שזקוקים לסם בתור תרופה, לרכוש ללא מפריע את הסמים המסוכנים".

עו"ד רונן חליוה

יב"ש (43) מחיפה – חשוד בשלוש עסקאות סמים במסגרתן מכר פלטה וחצי של חשיש וכן 10 גרם קנאביס. כמו כן, בחיפוש בביתו נתפסו סמים מסוג קנאביס וקוקאין.  מיוצג על ידי עו"ד חליוה. מעצרו הוארך עד 25 במרץ.

ת"כ (18) מחיפה – חשוד בשלוש עסקאות במסגרתן מריחואנה. כמו כן, נבדק חשד כי היה מעורב בעוד 15 עסקאות. מיוצג על ידי עו"ד שרית גולן. מעצרו הוארך עד 23 במרץ.

סרגי טרוס (24) מחיפה – חשוד בשתי עסקאות סמים לפחות במסגרתן מכר  30 יחידות MDMA. מיוצג על ידי עו"ד אסף צברי. מעצרו הוארך עד 25 במרץ.

עו"ד יוני דדון

ע"ב (21) מחדרה – חשוד בשלוש עסקאות במסגרתן מכר 60 גרם מריחואנה. מיוצג על ידי עו"ד גולן. מעצרו של החשוד הוארך עד 25 במרץ.

ה"מ (31) מטירת הכרמל – חשוד בשתי עסקאות במסגרתן מכר 20 גרם מריחואנה. מיוצג על ידי עו"ד יגאל טרובמן. מעצרו של החשוד הוארך עד 23 במרץ.

ח"א (26) מקרית ים – חשוד בשתי עסקאות סמים. מיוצג על ידי עו"ד יוני דדון. מעצרו הוארך עד 23 במרץ.

עו"ד תומר נוה

ק"ג מחיפה – חשוד בארבע עסקאות חשיש. מיוצג על ידי עו"ד תומר נוה. מעצרו הוארך עד 25 במרץ. 

א"ב (28) מנהריה – חשוד בארבע עסקאות קוקאין במשקל כולל של 15 גרם. מיוצג על ידי עו"ד ירון שומרון. מעצרו הוארך עד 25 במרץ. 

א"מ (27) מקריית אתא – חשוד בשתי עסקאות במסגרתן מכר 11 ו-20 גרם קנאביס. מיוצג על ידי עו"ד ציון שמעון.  מעצרו הוארך עד 23 במרץ.

עו"ד ציון שמעון

ט"א (22) מחיפה – חשוד בשתי עסקאות במסגרתן מכר 5 ו-10 גרם גראס. מיוצג על ידי עו"ד רגינה קוזנץ. מעצרו הוארך עד 23 במרץ.

נ"ש (19) מעכו – חשוד בשתי עסקאות במסגרתן מכר 10 ו-20 גרם מריחואנה. מיוצג על ידי עו"ד מיכאל כרמל. מעצרו הוארך עד 25 במרץ.

עו"ד ירון שומרון

מיכאל גרינברג (19) מקריית ים – חשוד במכירת 95 גרם חשיש. מיוצג על ידי עו"ד רועי קרן. מעצרו הוארך עד 23 במרץ. בעקבות ערר שהגיש סנגורו, בית המשפט המחוזי קבע כי מעצרו של החשוד יוארך ביממה בלבד.

חיים צ'קולה (21) מפרדס חנה – חשוד בשתי עסקאות. כמו כן, בחיפוש בביתו אותרו  כ-300 גרם סמים ושני משקלים אלקטרונים. מיוצג על ידי עו"ד מאהר תלחמי. מעצרו הוארך עד 23 במרץ.

עו"ד מיכאל כרמל

אמיל מטטוב (18) מחיפה – חשוד בשתי עסקאות במסגרתן מכר 10 ו-20 גרם אקסטזי. מיוצג על ידי עו"ד קוזנץ. מעצרו הוארך עד 25 במרץ.

ר"ז (26) מקריית חיים – חשוד בסחר בחשיש. מיוצג על ידי עו"ד יאיר נדשי. מעצרו של החשוד הוארך עד 25 במרץ.

ו"אב (26) מקריית ים – חשוד בסחר בסם. מיוצג על ידי עו"ד דדון. מעצרו הוארך עד 23 במרץ.

בא"ט (19) מחיפה – חשוד בעסקת סם אחת. מיוצג על ידי עו"ד חמודי. מעצרו הוארך עד 25 במרץ.

ל"ט (26) מקריית ים – חשוד בעסקה של 10 גרם מריחואנה. מיוצג על ידי עורכי הדין מיכאל כרמל וגיא קמרי. מעצרו הוארך עד 23 במרץ.

עו"ד יובל זמר

מ"ו (19) מחדרה – חשוד בעסקת סם אחת. מיוצג על ידי עו"ד מיכאל סיבוני. מעצרו הוארך עד 25 במרץ.

ג"א (20) מאור עקיבא – חשוד בעסקת סם אחת וכן נבדק חשד למעורבות בעסקאות נוספות. מיוצג על ידי עו"ד אסי בוחבוט.

ר"ג (46) מפרדס חנה – חשוד במכירת 20 גרם מריחואנה. החשוד הוא שוטר מג"ב בעברו ונהג מונית בהווה, ללא עבר פלילי, שהסיע חשוד אחר ברכבו. סנגורו של החשוד, עו"ד יובל זמר טען כי במכשיר של מרשו  מעולם לא הותקנה האפליקציה. בסיום הדיון קבעה השופטת כי עוצמת החשד נגד החשוד איננה מן הגבוהות. "נראה, על פניו, כי מעורבותו של החשוד מתמצת לכל היותר בסיוע לביצוע עבירה, כאשר עבירת הסחר בוצעה על ידי אחר. לאור העובדה כי עוצמת החשד הסביר (גם אם  קיים חשד ראשוני) איננה גבוהה באופן מיוחד". שוחרר למעצר בית עד 27 במרץ. המשטרה הגישה ערר לבית המשפט המחוזי על שחרורו.

א"א (29) מטירת הכרמל – חשוד בעסקת סם אחת במסגרתה מכר כ-25 גרם קנאביס. מיוצג על ידי עו"ד טרובמן. החשוד שוחרר למעצר בית עד 23 במרץ.

עו"ד רן שחם

ל"ק (22) מחיפה – חשוד בעסקה אחת של 95 גרם חשיש. כמו כן, בביתו נמצאו 250 גרם סם.  מיוצג על ידי עו"ד רן שחם. שוחרר למעצר בית עד 23 במרץ.

מ"א (30) מחדרה – חשוד בעסקת קנאביס במשקל 20 גרם. כמו כן, נבדק חשד לעסקאות נוספות. מיוצג על ידי עו"ד תלחמי. שוחרר למעצר בית עד 23 במרץ.

א"מ (33) מחיפה – חשודה בעסקת סם אחת. כמו כן בחיפוש בביתה אותרו 10 גרם מריחואנה ו-0.3 גרם אקסטזי. מיוצגת על ידי עו"ד אביב חוזה. שוחררה למעצר בית עד 23 במרץ. 

א"ג (47) מחיפה – חשוד בסחר בסמים. שוחרר בתנאים מגבילים.

א"ז (27) מקריית ים – חשוד בסחר בסמים. שוחרר בתנאים מגבילים.

י"א (23) מקריית ים – חשוד בסחר בסם. מיוצג על ידי עו"ד דדון. שוחרר למעצר בית עד 23 במרץ.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *