15 חודשי מאסר לנהגת שפגעה למוות ברוכב אופניים

שתף כתבה עם חברים

מירב סימיון הורשעה בגרימת מוות בנהיגה רשלנית: היא היתה ערה למעלה מ-20 שעות ופגעה למוות עם רכבה ברוכב אופניים שנסע בשולי כביש 40. השופטת: "לא מצאתי הבעת חרטה מצדה"

 teunat ofanaim2

שופטת בית המשפט לתעבורה בפתח תקווה, מגי כהן, גזרה 15 חודשי מאסר בפועל על מירב סימיון, שפגעה למוות עם רכבה ברוכב אופניים לאחר שהייתה ערה במשך 20 שעות ברציפות.

לפי כתב האישום נגד סימיון, ב-16 באפריל 2011 היא נהגה ברכב הפרטי בכביש 40 מצפן לדרום מבלי להבחין ברוכב האופניים גיא תמרי ז"ל, שרכב באותה עת על אופניו בכיוון נסיעתה של סימיון, בצמוד לפס ההפרדה הצהוב של השול הימני. סימיון פגעה בתמרי עם חזית הרכב במהירות של 90 קמ"ש לפחות. כתוצאה מהפגיעה הועף תמרי על הכביש ונגרמו לו חבלות גוף קשות שהביאו למותו במקום. סימיון המשיכה בנסיעתה, איבדה שליטה והתנגשה במעקה הבטיחות עד שנעצרה במרחק של 180 מטר מהמקום.

כאמור, החקירה גילתה כי סימיון היתה ערה מעל 20 שעות ועבדה במהלך הלילה. היא לא היתה ערנית למתרחש בדרך ולא הבחינה בתמרי.

בתחילה כפרה סימיון במיוחס לה אולם בהמשך חזרה בה והורשעה על סמך הודאתה. מטעם התביעה העיד שי תמרי, אביו של המנוח, שסיפר על הכאב מאז מות בנו, וכן ויקטור קיטאי, מנהל ומאמן במועדון הרכיבה בו היה חבר תמרי.

"הנתונים מעידים על נהיגה רשלנית חמורה בייחוד כאשר לטענת הנאשמת היא היתה ערנית ומפוקסת", ציינה השופטת כהן בהחלטתה, "לא מצאתי לא בדברי הנאשמת בפני בית המשפט ולא בתסקיר שירות המבחן כי הנאשמת הפנימה את תוצאות התאונה וכי היא נוטלת אחריות מלאה. כמן כן  לא מצאתי הבעת חרטה מצד הנאשמת, ועיקר דבריה בפני בית המשפט בעת הטיעונים לעונש התייחסו לקשיים שהיא ומשפחתה חוו בעקבות המשפט והקשיים שיחוו מעונש של מאסר בפועל".

לבסוף גזרה השופטת על סימיון, כאמור, 15 חודשי מאסר בפועל. כמו כן השופטת פסלה את סימיון מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 13 שנים בפועל, החל מיום שחרורה מהמאסר.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *