
האסירים הפליליים מתחילים לחזור ללימודים במרכזי החינוך של שב"ס, בהתאם להנחיות משרד הבריאות, כך נמסר משירות בתי הסוהר (5 מאי).
בדומה למערכת החינוך הכללית גם בשב"ס החליטו להחזיר בהדרגה את שגרת הלימודים במתקני הכליאה השונים, מה שמלמד על חזרה לשגרה בבתי הסוהר.
הלימודים מתקיימים בכיתות מרכזי החינוך בבתי הכלא בקבוצות קטנות. בשלב זה השיעורים מועברים על ידי קצינות וקציני שב"ס במרכז החינוך, בשונה מימי השגרה בהם מורים אזרחים מלמדים את האסירים.
בשלב ראשון, חזרו בימים האחרונים אל ספסל הלימודים אסירים פליליים בכיתות בהן ניגשים למבחני סוף שנה, על מנת שלא לפגוע בסיכוייהם לקבל תעודות גמר, מה שאמור לסייע להם להשתלב במעגל העבודה לאחר שחרורם.
בבית סוהר אופק החלו הנערים ללמוד ב-21 אפריל, בכיתות לימוד קטנות במערכת מותאמת בהתאם לתכנית משרד החינוך.
מדוברות שירות בתי הסוהר נמסר כי "כל העת מתקיימות הערכות מצב לבחינה ופיתוח דרכים להקלה על תנאי הכלואים בתקופה מאתגרת זו מתוך דאגה לבריאותם ושלומם של הכלואים בבתי הסוהר במהלך תקופת הקורונה".









