פרקליטות מחוז מרכז הגישה לבית המשפט המחוזי מרכז בשבתו כבית המשפט לנוער כתב אישום נגד קטין כבן 17 מאזור רמאללה, המייחס לו רצח בנסיבות מחמירות. בכתב האישום נטען כי הקטין היה זה שדרס למוות את השוטר ברק משולם בחודש יולי.
לפי כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד שמעון לוי, ב-17 ביולי 2022 נכנס הנאשם לישראל ללא אשרת כניסה, גנב רכב ונהג בו מחולון צפונה במהירות גבוהה וללא אורות דרך, במטרה להוציאו מישראל ולהעבירו לשטחי הרשות הפלסטינית.
היות וברכב הותקנה מערכת של חברת "איתוראן", עם גניבת הרכב נמסרה תלונה למשטרה. סמוך למחלף גנות הבחינו השוטרים ברכב, הפעילו סירנה וכרזו לנאשם לעצור מספר פעמים, בעברית ובערבית. הנאשם, שהבחין בניידת סיור שדלקה אחריו, לא נענה לקריאות השוטרים ונהג בפראות צפונה לכיוון צומת רעננה, במהירות ממוצעת של 145 קמ"ש.
בעקבות דיווח אודות מסלול נסיעת הנאשם בקשר המשטרתי, השוטר ברק משולם נסע לעבר צומת רעננה וחסם אותו לנסיעה לבאים מדרום. הנאשם שהתקרב לצומת הבחין מבעוד מועד במחסום, ובתגובה לכך סטה בחדות לנתיב לפנייה ימינה. לפי כתב האישום, משולם שהבחין בשינוי כיוון הנסיעה רץ ונעמד על אי תנועה בצומת, ופרס במהירות מחסום דוקרנים נייד על מנת לעצור את הנאשם.

לפי כתב האישום, בעוד שמשולם עומד על אי התנועה, הנאשם המשיך בנסיעה ועלה על אי התנועה עם הרכב במהירות גבוהה ובפראות, תוך שפגע עם החזית הימנית של הרכב במשולם. כתוצאה מהדריסה מותו של משולם נקבע במקום.
לאחר הדריסה המשיך הנאשם בנסיעה מהירה עד שפגע בצינור בטון ומהירות נסיעתו נבלמה. הוא המשיך לברוח בריצה דרך צמחייה לתוך כפר סבא ולא נענה לקריאות השוטרים, גם כשירו מספר יריות באוויר. כחצי שעה לאחר האירוע הוא אותר ונעצר בכפר סבא.
במקביל לכתב האישום הוגשה בקשה להארכת מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים, במסגרתה ציין עו"ד לוי: "מעשיו של המשיב מעידים על הזלזול שלו בחוק, ובשוטרים שאמונים על אכיפתו. גם כאשר הבחין המשיב במחסום משטרתי בצומת רעננה, הוא בחר להמשיך בנסיעה פרועה ולא לעצור, גם במחיר אפשרי של פגיעה בחיי אדם. כניסתו הפראית של המשיב לצומת, תוך נסיעה על אי תנועה בנוי להולכי רגל, גרמה למרבה הצער למותו של השוטר ברק משולם ז"ל, אשר ניסה לעצור את השתוללותו של המשיב בכביש".
כתב האישום מייחס לנאשם עבירות רצח בנסיבות מחמירות, כניסה לישראל בניגוד לחוק, גניבת רכב, נהיגה בלי רישיון נהיגה, נהיגה ללא פוליסת ביטוח בת תוקף, סיכון חיי אנשים במזיד בנתיב תחבורה, חבלה במזיד והפרעה לשוטר.









